Havermout met Kokos & Bessen

De geur van kokos vind ik zo onwijs lekker en ik gebruik het veel in mijn recepten. Het zal je vast niet verbazen dat mijn douchegel en bodylotion naar kokos ruiken. Maar ook in mijn havermout is kokos een terugkomend ingrediënt, soms als kokosrasp en soms als kokosmelk.

In dit recept voor havermout zit naast kokosmelk en -rasp ook (diepvries) bessen, erg lekkere combinatie. In de avond meng ik alle ingrediënten al in een steelpannetje zodat het kan ontdooien en weken. In de ochtend hoef ik het alleen nog te verwarmen en klaar! Zo houd ik alle tijd over om rustig mijn kop koffie te drinken.

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time10 mins
 80 g havermout
 500 ml plantaardige melk (bijv. kokosnootdrink van Alpro)
 150 g diepvries bessen
 2 el kokosrasp
Optioneel
 Maple syrup naar smaak
1

Meng de havermout, plantaardige melk, diepvries bessen en kokosrasp in een steelpannetje en laat eventueel een nacht weken.

2

Verwarm de havermout en laat 5 minuten zachtjes koken.

3

Verdeel de havermout over twee kommetjes en garneer eventueel met extra kokosrasp, bessen en maple syrup.

Ingredients

 80 g havermout
 500 ml plantaardige melk (bijv. kokosnootdrink van Alpro)
 150 g diepvries bessen
 2 el kokosrasp
Optioneel
 Maple syrup naar smaak

Directions

1

Meng de havermout, plantaardige melk, diepvries bessen en kokosrasp in een steelpannetje en laat eventueel een nacht weken.

2

Verwarm de havermout en laat 5 minuten zachtjes koken.

3

Verdeel de havermout over twee kommetjes en garneer eventueel met extra kokosrasp, bessen en maple syrup.

Havermout met Kokos & Bessen


No Comments

Leave Comment