Gekruide Linzensoep met Pompoen en Kokosroom

Dit recept komt uit mijn boek De vegarevolutie en is één van mijn favoriete recepten! Het is super gezond en bevat geweldige specerijen. En met een scheutje kokosroom helemaal onweerstaanbaar!

DifficultyBeginner

Yields4 Servings
Cook Time45 mins
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 600 g pompoen (naar keuze)
 2 el zonnebloem- of kokosolie
 2 tl komijnzaad
 2 tl garam masala
 1 tl kurkuma
 1 tl cayennepeper
 1 el tomatenpuree
 150 g gedroogde rode linzen
 800 groentebouillon
 150 ml kokosroom
 1 kikkererwten à 400 g
1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pompoen in stukken van 2 bij 2 cm, schillen hoeft niet.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de specerijen 2 minuten op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 minuut mee.

3

Spoel de rode linzen goed af. Voeg dan de tomatenpuree, pompoen, rode linzen en bouillon toe aan de soeppan. Breng naar het kookpunt.

4

Zet na 20 minuten het vuur laag en voeg 100 ml kokosroom toe. Blend met een staafmixer tot een egale soep.

5

Giet de kikkererwten af en voeg de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

6

Serveer met een scheutje kokosroom en en snufje cayennepeper.

Nutrition Facts

Servings 4

Ingredients

 1 ui
 2 teentjes knoflook
 600 g pompoen (naar keuze)
 2 el zonnebloem- of kokosolie
 2 tl komijnzaad
 2 tl garam masala
 1 tl kurkuma
 1 tl cayennepeper
 1 el tomatenpuree
 150 g gedroogde rode linzen
 800 groentebouillon
 150 ml kokosroom
 1 kikkererwten à 400 g

Directions

1

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de pompoen in stukken van 2 bij 2 cm, schillen hoeft niet.

2

Verhit de olie in een soeppan en bak de specerijen 2 minuten op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 minuut mee.

3

Spoel de rode linzen goed af. Voeg dan de tomatenpuree, pompoen, rode linzen en bouillon toe aan de soeppan. Breng naar het kookpunt.

4

Zet na 20 minuten het vuur laag en voeg 100 ml kokosroom toe. Blend met een staafmixer tot een egale soep.

5

Giet de kikkererwten af en voeg de kikkererwten toe aan de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

6

Serveer met een scheutje kokosroom en en snufje cayennepeper.

Gekruide Linzensoep met Pompoen en Kokosroom


2 Comments

  • Lise

    22:33, 24 oktober 2018 Beantwoorden

    Kan ik de kikkererwten weglaten (vriend vindt het maar niks) of vervangen door iets anders? 🙂


    • Lisa Steltenpool

      06:28, 25 oktober 2018 Beantwoorden

      Hi Lise,

      Ja, de kikkererwten kunnen er natuurlijk uit. Ze zijn niet essentieel, maar helpen wel om de soep vullender te maken zodat het telt als echte maaltijd. Wat je kan doen is er gebakken vegan kipstuckjes bij doen voor de eiwit. Of simpelweg weglaten en er een snee brood met beleg bij eten.


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *