Fudgy Chocolade-Bieten Cupcakes

Dit recept bevat bietjes die je niet proeft, maar wel zorgen voor een fudgy effect! Ook bevatten ze volkorenmeel en minder suiker. Dat maakt deze cupcakes gezonder dan gewone cupcakes.

DifficultyIntermediate

Yields12 Servings
Prep Time20 minsCook Time25 minsTotal Time45 mins
 250 ml sojamelk
 1 tl azijn
 150 g gekookte bieten
 100 g suiker naar keuze
 50 g zonnebloem- of kokosolie
 140 g spelt volkorenmeel
 tl bakpoeder
 Snufje zout
 ½ pakje Alpro slagroom (uit de koeling)
 2 el poedersuiker
Optioneel
 Kersen als garnering
1

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

2

Neem een cupcake bakblik en leg hier 12 cupcake vormpjes in. Mix in een kom sojamelk met azijn, meng goed met een garde en laat een paar minuten staan.

3

Meng met een blender de bieten tot een puree.

4

Voeg de bieten samen met de olie, suiker, meel en cacaopoeder toe aan de kom en meng met een garde. Voeg ten slotte de bakpoeder en zout toe en meng nogmaals.

5

Verdeel het beslag over de twaalf cupcakevormpjes en bak 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rek.

6

Voeg de Alpro (slag)room samen met poedersuiker in een kom of maatbeker. Klopt met een (elektrische) garde de room op. Voeg een wolk slagroom op de cupcakes en garneer met verse kersen.

Nutrition Facts

Serving Size 1 cupcake

Servings 12

Ingredients

 250 ml sojamelk
 1 tl azijn
 150 g gekookte bieten
 100 g suiker naar keuze
 50 g zonnebloem- of kokosolie
 140 g spelt volkorenmeel
 tl bakpoeder
 Snufje zout
 ½ pakje Alpro slagroom (uit de koeling)
 2 el poedersuiker
Optioneel
 Kersen als garnering

Directions

1

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

2

Neem een cupcake bakblik en leg hier 12 cupcake vormpjes in. Mix in een kom sojamelk met azijn, meng goed met een garde en laat een paar minuten staan.

3

Meng met een blender de bieten tot een puree.

4

Voeg de bieten samen met de olie, suiker, meel en cacaopoeder toe aan de kom en meng met een garde. Voeg ten slotte de bakpoeder en zout toe en meng nogmaals.

5

Verdeel het beslag over de twaalf cupcakevormpjes en bak 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rek.

6

Voeg de Alpro (slag)room samen met poedersuiker in een kom of maatbeker. Klopt met een (elektrische) garde de room op. Voeg een wolk slagroom op de cupcakes en garneer met verse kersen.

Fudgy Chocolade-Bieten Cupcakes

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *