Kickstart

e-book & PDF

In mijn boek ‘Kickstart’ ontdek je hoe je met een plantaardig dieet succesvol op gezond gewicht komt en blijft. Het boek staat bordevol handige tips en eenvoudige, lekkere recepten.

Zelf had ik in mijn jeugd ongezonde eetgewoontes en veel last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Hierdoor was ik vaak moe, had ik dagelijks veel buikpijn en ging ik de deur niet uit zonder paracetamol. Medicatie en homeopathische middelen hielpen niet en de goedbedoelde adviezen van de huisarts maakte de klachten erger. Ook mijn keuze om vegetarisch (en later veganistisch) te eten brachten vragen op. Wat heb ik eigenlijk nodig aan voedingsstoffen? En hoe kan ik met voeding van mijn klachten afkomen?

 

Love yourself enough to live a healthy lifestyle

 

Mijn zoektocht wakkerde een onstilbare honger naar informatie. Ik wilde alles over voeding weten! Daarom was ik de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek begonnen, deed ik veel aan zelfstudie en ontdekte ik een grote interesse in koken. Ondertussen ben ik bijna drie jaar afgestudeerd als diëtist, heb ik twee informatieve kookboeken geschreven en ben ik continue bezig om nieuwe kennis op te doen. Ook mijn eigen levensstijl is tegenwoordig vele malen gezonder. Zo eet ik helemaal plantaardig, leef ik actief en plan ik bewust ontspanning in. Door deze positieve verandering in levensstijl ben ik helemaal vrij van PDS-klachten, heb ik veel meer energie en blijf ik moeiteloos slank. Bovenal: ik voel me goed. En dat is de kracht van een gezonde levensstijl.

 

Al jaren droomde ik over het starten van een diëtistenpraktijk waarbij ik mijn eigen plantaardige visie op afvallen, gezond eten en goed leven kan toepassen. Zo werk ik niet met kortstondige diëten, adviseer ik vooral whole foods en vind ik persoonlijke aandacht heel belangrijk. Eén van de leukste dingen van mijn vak is wanneer een cliënt na een consult met een YES-gevoel en veel zelfvertrouwen aan de slag gaat!

 

Dat ik blij ben met mijn werk is ondertussen wel duidelijk. Naast mijn werk geniet ik ook veel van reizen, Netflix & koken. Met mijn vriend Joël woon ik in Hilversum. Samen hebben we een wilde tijger in huis. Althans, dat is wat onze kitten Izzy denkt dat ze is ;-).

Mijn visie op eten

Whole food, plant-based eten staat bij mij centraal. Oftewel: plantaardige voeding met zoveel mogelijk ‘hele’, onbewerkte producten. Veel groenten, fruit, volkoren granen en peulvruchten dus, aangevuld met noten, zaden en paddenstoelen. Dat is niet alleen beter voor de dieren en de planeet, maar ook voor jou.