Speculaas-Pompoentaartje met Slagroom Swirl

Speculaas-Pompoentaartje met Slagroom Swirl

Speculaas-Pompoentaartje met Slagroom Swirl
Serves 8
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
30 min
Ingredients
  1. 1/2 oranje pompoen
  2. 3 el kokosolie
  3. 100 gram speculaas
  4. 1 el water
  5. 100 ml Alpro slagroom
  6. 4 el poedersuiker
  7. 2 tl speculaas- of koekkruiden
  8. ½ tl kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de pompoen door de helft en leg één helft apart om een ander gerecht mee te maken (zoals pompoenhummus of curry). Verwijder de pitten en smeer de pompoen in met één eetlepel kokosolie. Leg de pompoen met open kant naar beneden op een bakblik. Zet het blik in de oven en bak in 30 minuten gaar. Laat de pompoen na het bakken goed afkoelen.
  2. Maar ondertussen de bodem door de speculaaskoekjes fijn te malen in een keukenmachine. Voeg twee eetlepels kokosolie en één eetlepel water toe. Meng nogmaals. Neem een klein bakblik van 16 cm ø en leg hier bakpapier in. Voeg hier het speculaasmengsel aan toe en druk goed aan. Bak de bodem 8 minuten op 180 graden Celsius.
  3. Neem de pompoen en schep 150 gram van het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg de poedersuiker en kruiden toe en meng tot een glad geheel. Klop de Alpro slagroom op met een elektrische garde totdat de slagroom goed stijf is. Voeg 4/5e van het slagroom toe aan de pompoenpuree en meng met een pannenlikker alles voorzichtig door elkaar. Voeg daarna de pompoen-slagroomvulling toe aan het bakblik met speculaasbodem. Schep de laatste slagroom op het taartje en maak met een lepel swirls op je taartje. Laat ten slotte het taartje enkele uren opstijven in de koelkast.
Tip
  1. Wil je een grote taart maken? Verdubbel dan de ingrediënten en laat de taart goed opstijven voordat je het aansnijd.
Lisa Steltenpool https://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply