CHAMPAGNE! De Vegarevolutie Bestaat 2 Jaar!

Blog geschreven door Lisa Steltenpool

Leestijd: 5 minuten

Jaaaaa, het is feest! Het is deze maand precies 2 jaar geleden dat De vegarevolutie werd gepubliceerd door uitgeverij Prometheus/Bert Bakker. Het boek – dat massaal werd onthaald als het ideale boek voor startende vegans – heeft in die twee jaar geweldige successen behaald. O.a. een vierde druk, een tv-item bij Kassa Groen en een Vegan Award voor ‘Beste kook- en lifestyleboek’!

Hoe het allemaal begon

Op tienjarige leeftijd zag ik een tv-item over de bio-industrie. Geschrokken van het feit dat het vlees op mijn bord afkomstig was van een levend dier, was ik vastberaden om vegetariër te worden. Jarenlang was ik in volle overtuiging dat mijn vegetarische eetwijze diervriendelijk was, want voor eieren en zuivel worden toch geen dieren gedood of misbruikt? Gaandeweg leerde ik meer over de vee-industrie en kwamen misstanden aan het licht waar ik als kaas-verslaafde niet blij van werd. Het bleek dat niet alleen de vleesindustrie, maar ook de eier- en zuivelindustrie vol zit met narigheid naar dieren, milieu en gezondheid. Het voelde niet goed om nog langer dierlijke producten te eten, het strookte immers niet met mijn opvattingen over hoe wij met andere levende wezens om zouden moeten gaan.

 

Lisa vegarevolutie

 

Op een middag in 2010 keek ik naar een uitzending van Oprah waarbij Alicia Silverstone te gast was (bekend van de film Clueless). Ze vertelde vol enthousiasme hoe de vegan lifestyle haar hielp om van gezondheidsklachten – zoals acne en obstipatie – af te komen. Ik herinner mij nog goed dat ik dacht: ‘Wow, is zij veganist? Maar ze is zo knap en positief’. (Ja, helaas had ik zelf ook aardig wat vooroordelen over veganisten) Ik raakte door Alicia Silverstone geïnspireerd en ben research gaan doen naar veganisme. Want wát kun je dan precies wel of niet eten? En heb ik extra vitamines of eiwitten nodig? En wat zeg ik tegen mensen als ze complexe vragen stellen over mijn beweegredenen? Ik had behoefte aan een soort gids met betrouwbare informatie waarmee ik van start kon. En toen deze nog niet bleek te bestaan begon ik plannen te maken om deze zelf te ontwikkelen.

 

Inhoudsopgave vegarevolutie

Het boek

Na ruim een half jaar fulltime werken – volop research doen, lange dagen schrijven en geknoei in de keuken – was het gelukt om met behulp van co-auteurs Veerle Vrindts en Pablo Moleman een compleet boek te schrijven: De vegarevolutie, de onmisbare gids voor veganistisch eten. Een boek vol betrouwbare informatie en met 50 toegankelijke recepten met fotografie van Lize Jansen. En het boek werd ook nog eens gepubliceerd door uitgeverij Prometheus/Bert Bakker met een eerste oplage van 3.000 exemplaren!

 

Eerste exemplaar Marianne Thieme

 

Twee jaar geleden was het zover: de boeklancering van De vegarevolutie op de Herengracht in Amsterdam. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door niemand minder dan Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren. Als groot fan van haar vastberadenheid, sterke karakter en inzet voor de dieren was het voor mij een enorme eer!

De impact van de vegarevolutie

Toen ik De vegarevolutie schreef had ik niet durven hopen dat het zo’n impact zou maken. Er zijn ondertussen ruim 5.000 exemplaren verkocht en er is een vierde druk in omloop. In de afgelopen twee jaar heb ik heel veel positieve recensies en reacties ontvangen. Sommige lezers hebben zelfs hun hele levensstijl omgegooid en zijn cold turkey (uhh, tofurky!) vegan gegaan. Ook geweldig dat mensen het boek volop uitlenen aan vrienden en familie om zo meer bewustwording te creëren.

Als kers op de (vegan) taart viel De vegarevolutie ook nog eens in de prijzen! Zo werd het boek uitgeroepen als Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014 en won het boek in hetzelfde jaar een Vegan Award voor ‘Beste kook- en lifestyleboek’!

 

vegan award vegarevolutie

 

Ook stond De vegarevolutie in meerdere bladen en kranten, zoals de Glamour, CosmoGirl, Beau Monde, Trouw, Noord-Hollands Dagblad, Vegan Magazine en Eva Magazine.

 

Glamour Lisa Steltenpool

Quotes over ‘De vegarevolutie’

‘Anders dan bij veel andere veganistische kookboeken, die van vrouwen een ‘skinny bitch in de keuken’ willen maken, zijn alle ingrediënten van ‘De vegarevolutie’ in doodnormale supermarkten te koop.’ – Noord-Hollands dagblad

‘Veganistisch is allang niet meer suf en saai. Dat bewijst ‘De vegarevolutie’ van Lisa Steltenpool.’ – Beau Monde

‘De vegarevolutie’ staat absoluut op ons lijstje van ‘boeken die we aanraden’.’ – De Groene Meisjes

‘Steltenpool laat zien dat veganistisch eten helemaal geen hoog geitenwollensokkengehalte hoeft te hebben.’ – Gezond Eten

De toekomst

Toen ik aan De vegarevolutie begon was ik 21 en nog druk bezig met mijn studie Voeding & Diëtetiek. Ondertussen ben ik afgestudeerd diëtist en heb ik mijn eigen onlinediëtistenpraktijk waarbij ik uiteenlopende cliënten begeleid naar een gezonder leven. Ook qua schrijven heb ik niet stilgezeten. Het kriebelde al snel om een tweede boek te schrijven. Dit maal met onderwerp afvallen en gezond leven, omdat het mij zo frustreerde dat diëten zo ineffectief zijn en mensen ze tóch blijven volgen. Mijn tweede boek werd afgelopen februari gepubliceerd! Kickstart is de lifestylegids die jou helpt om zonder te diëten toch effectief af te vallen en op gezond gewicht te blijven! (En uiteraard is het boek 100% vegan, want mijn missie om Nederland plantaardig(er) te laten leven is nog steeds van kracht!)

Winactie!
Ik ben erg benieuwd wat voor effect De vegarevolutie heeft gehad op jouw leven! Laat je reactie hieronder achter en wie weet win jij een gesigneerd exemplaar van zowel mijn nieuwste boek Kickstart als van De vegarevolutie (om cadeau te doen!).

Op zoek naar meer inspiratie?

Mijn e-book Kickstart staat boordevol informatie over gezond eten, mét meer dan 65 plantaardige recepten!No Comments

 • marja

  13:39, 12 april 2016

  ik ben gewoon zo blij dat ik jouw boek de vegarevolutie destijds heb gekregen, het gaat op een positieve manier uitleggen hoe veganisme in het dagelijks leven in elkaar steekt, geen enge plaatjes of zoiets maar gewoon heldere informatie waar je wat aan hebt. Ik heb er heel veel van opgestoken, dank daarvoor!


 • Paulien

  13:44, 12 april 2016

  De vegarevolutie was het eerste vegan kookboek wat ik kocht en het is nog steeds de eerste die ik pak als ik niet weet wat ik wil eten.
  Het heeft de overgang van vegetariër naar vegan zooooveel makkelijker gemaakt omdat de recepten geen gekke ingrediënten bevatten die in mijn dorpje nergens te krijgen zijn. En omdat het gewoon stuk voor stuk heerlijke gerechten zijn!
  Ook vind ik allr achtergrond info die erin staat superfijn. Zeker omdat je toch vaak vragen krijgt van mensen of je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt enzo en dan is het heel fijn als je dat zo kan laten zien!!!

  Ik wil kickstart ook mega graag hebben! Heb mn halve leven met een eetstoornis geworsteld en eten is nog steeds een gevoelig ding. Maar voor de lange termijn is het beter als ik toch wat Afval. En kickstart klinkt perfect daarvoor!!


 • Anne de Graaf

  13:49, 12 april 2016

  Wat een gave winactie! Ik vind je recepten zo inspirerend! Ik voel me erg goed sinds ik geen vlees meer eet. Nooit meer een opgeblazen gevoel en lekker veel energie!


 • cindy

  13:54, 12 april 2016

  Ik ben getriggerd geraakt door vegan food. Volg al diverse kanalen. Maar kom nog niet echt verder. Ik wil eens van vooraf aan mezelf gaan verdiepen in het onderwerp vegan.
  Heb op het punt gestaan diverse boeken aan te schaffen. Zonder resultaat… Jouw boeken zijn denk ik wel een mooie start. Net veel info en recepten. Ik heb dus nog geen boek van je. Maar daar gaat vast verandering in komen. It deels good. Toffe dingen doe je. Dus hopelijk ben ik binnenkort de gelukkige prijswinnaar en aan de slag kan gaan. Veel succes!


 • Jans Kersten

  14:45, 12 april 2016

  Om eerlijk te zijn heb ik je boeken nog niet… *SCHAAM* Ik ben “pas” sinds januari vegan en ben nog vanalles aan het proberen maar je boeken staan zeker op mijn lijst. Wel heb ik al een paar recepten van je website gemaakt en die waren echt geweldig!! Dus deze winactie is voor mij geweldig om (eindelijk) je boeken in m’n kast te zetten! 🙂


 • ElineW

  15:01, 12 april 2016

  ‘Wááárom eet je vegan?’ ‘Dat is toch niet gezond?’ ‘In je eentje bereik je niks hoor’…. Allemaal opmerkingen die ik voorheen lastig te beantwoorden vond. Met behulp van de vegarevolutie heb ik mooie antwoorden klaar voor mensen die het niet snappen of ernaar vragen. En ik ben zelf nóg meer overtuigd van mijn keuze om vegan te leven. Mede door jouw boek ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat vegan eten op mijn hele leven én die van mijn omgeving invloed heeft. Blije diertjes, Blij milieu, Blij lijf én blije medemens! <3 Inmiddels is mijn familie ook steeds meer geïnteresseerd in vegan leven. Dus ze zijn vast blij met het 'vegarevolutie' boek als cadeautje! En ik ben zelf natuurlijk heel erg benieuwd naar kickstart! 🙂


 • Sarah

  15:42, 12 april 2016

  Ik heb het boek De Vegarevolutie jammer genoeg nog niet, maar ben er wel benieuwd naar! Sinds kort eet ik nog amper vis, vlees en zuivel en merk dat dit beter is voor mijn lichaam. Toch vind ik het omschakelen naar een meer veganistische leefstijl moeilijk. Ik weet nog niet zo goed waar ik mijn vis of vlees door kan vervangen of wat te bereiden bij peulvruchten… Als gevold hiervan heb ik behoorlijk wat vitamine tekort. Jouw boeken zouden dus enorm kunnen helpen bij het vinden van een evenwichtige levenstijl waarbij ik alle nodige voedingsstoffen binnenkrijg!


 • Meike

  16:14, 12 april 2016

  Gefeliciteerd met de goede verkoop van je boek ! Niet meer dan terecht want het is een mooi naslagwerk met heerlijke recepten. Ik eet al jaren vegetarisch en sinds een paar maanden ook veganistisch. De achtergrondinfo in jouw boek heeft me hierbij erg geholpen, want er zijn wel dingen waar je met een veganistisch voedingspatroon op moet letten. Zo kwam ik er begin dit jaar achter dat ik een vitamine B12 tekort had….inmiddels weer helemaal op peil :).
  Ik zou het exemplaar van de Vegarevolutie weggeven aan een lieve vriendin, die altijd met mij mee wil naar leuke vega-adresjes om te lunchen/eten.
  Ben ook erg benieuwd naar Kickstart….ontbijt is wel een van mijn favoriete eetmomenten.


 • Gwendolyn

  16:59, 12 april 2016

  Hij is steeds uitgeleend bij de bieb, maar nu het fysiek toch weer slechter gaat en of ik wel of geen vegan food eet daar veel invloed op heeft, ga ik hem toch maar kopen. ^_^


 • Linde

  19:26, 12 april 2016

  Sinds ik plantaardig eet is mijn huid zoveel verbeterd! Rustiger en gladder! Ik was bang dat het niet goed combineerde met mijn actieve sportschema, maar niet is minder waar. Meer energie en mooiere spieren. De vegarevolutie heeft me enorm geïnspireerd en laat zien dat veganistisch eten ontzettend lekker is! Ik raad het iedereen aan, als eye-opener en voor de lekkere recepten


 • Anita H.

  20:50, 12 april 2016

  Kookboeken met gezonde recepten hebben mijn buitengewone interesse en ik heb daar best een redelijke verzameling van. Maar ik moet bekennen dat De vegarevolutie daar (nog) geen deel van uit maakt. Aan de opdracht kan ik dus niet voldoen. Desondanks hoop ik toch mee te kunnen dingen naar deze set boeken.


 • Niels

  21:47, 12 april 2016

  Omdat het boek een positiebe indruk geeft vol toegankelijke informatie en recepten over veganisme. Not et het activistische opgeheven vingertje maar mensen op een andere manier zien te bereiken.


 • Lesley

  22:06, 12 april 2016

  Ohhno!! Ik heb je boek dus nog niet omdat ik pas sinds kort me verdiep hierin. Maar wauw, wat ben je cool en wat zou ik graag je boek willen lezen. Je manier van achrijven, de inspiratie die je haalt uit anderen en die je nu bent voor anderen. Ik ben fan 🙂 en dan.verheug ik me ook zo op je kickstartboek, i love brekkies!


  • Lesley

   22:08, 12 april 2016

   Oeh oeh oeh! Ik heb nu net al 10 dingen bedachtdie ik wil eten uit je boeken! Omg!! Lovee it


 • Danielle

  08:07, 13 april 2016

  Leuk! Ik ben heel blij met je boeken en raad ze vaak aan wanneer andere vragen om goede basis informatie. Ik heb ze zelf dus inderdaad al, maar zou ze héél graag willen winnen om weg te geven aan mensen die nog een klein duwtje nodig hebben om gezond en diervriendelijk te eten.


 • Marita

  09:21, 13 april 2016

  Super, gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan 🙂 Ik heb Kickstart bijna standaard in de keuken liggen, wat een heerlijke recepten! Op deze manier is het helemaal geen opgave om plantaardig te eten… Ik ben fan!!


 • Blonk

  11:20, 13 april 2016

  Hoewel al jaren vegan heb ik het boek de vegarevolutie nog nooit gelezen… Maar wel je nieuwe boek Kickstart en toen pas dacht ik aan wat ik miste! De recepten zijn goed en vooral makkelijk. Je vele informatie maken dat ik vaker een gezondere keuze maak. Het vegan eten heeft mij heel veel gebracht. Mijn gewichtstoename is in ieder geval gestopt, de hoofdpijnen (wekelijks) zijn verdwenen, de vele keren per week dat ik last had van brandend maagzuur is verdwenen.. .En afgelopen winter voor het eerst in mijn ruim 30-jarige leven niet ziek geworden! Het heeft ook mijn hele kijk op de wereld veranderd… Zo leef ik energiezuiniger, produceer ik minder plastic afval, zit ik (eindelijk) bij een duurzame bank… Dat iets wat zo klein begint zo’n grote impact kon hebben op je leven had ik nooit geloofd!


 • Claire

  11:32, 13 april 2016

  Yaay gefeliciteerd! Jou boek is mijn life changer geweest omdat ik eindelijk informatie heb over het veganisme van Hollandse bodem. Alle informatie is easy te begrijpen én handig als er weer eens iemand een ‘waar haal jij je eiwitten vandaan’ vraag stelt. En voor mijn (carnivoren)vriend is het ook een lifechanger omdat hij sindsdien verplicht is om lekker vega(n) mee te eten. Gefeliciteerd met deze mijlpaal en ik wacht op een nog een nieuw boek (iets met lekkere vegan recepten…?:D)


 • Gisela Hmami-van Werkhoven

  12:36, 13 april 2016

  De vegarevolutie is mijn eerste en enige kookboek. Ik was al even vegan toen ik het boek kocht, maar ik heb er een hoop bijgeleerd. Ik vind de hoeveelheid informatie in het boek erg fijn, waardoor het niet een gewoon kookboek is.
  Prachtige foto’s, dit nodigt uit om de recepten zelf ook te maken.


 • Alouette

  12:59, 13 april 2016

  Al sinds de oktober vegan challange probeer ik echt mijn leven om te gooien en veganistisch te eten. Dit gaat met heel veel vallen en opstaan. Echt cold turkey overstappen kan ik niet, dus ik probeer het nu allemaal langzaam af te bouwen. Jouw boek lijkt mij daarbij een goed steuntje in de rug!


 • Liann Daalder

  13:29, 13 april 2016

  Ik heb het boek nog niet maar het lijkt mij heel leuk om te winnen, omdat het vanuit de invalshoek van een diëtiste is geschreven. Zoveel mensen beweren van alles en het kan zelfs gevaarlijk zijn als jij zomaar wat gaat uitvogelen. Het bewijst het belang van diëtisten die ook kennis hebben van verschillende levenstijlen. Het is ook niet zo dat één bepaalde levenstijl voor iedereen werkt dit benadruk jij ook in De Vegarevolutie.

  Tot slot schijnen de recepten volgens andere lezers ook makkelijk te maken geen ingewikkelde dingen.
  Ik denk dat dit boek ervoor kan zorgen dat ik ook na de Vegan Challenge plantaardig blijf eten en misschien zelfs helemaal de vegan lifestyle na ga streven.

  Gefeliciteerd met de verjaardag van het boek en Kickstarter wordt ook vast een groot succes!

  Groetjes,
  Liann


 • Nathalie

  17:59, 13 april 2016

  Beide boeken zijn erg fijn als inspiratie (want moeten we vandaag weer eens eten?! Drama elke dag!) en ook als naslagwerk. Moeilijke vragen kan ik nu in ieder geval een stuk makkelijker beantwoorden! En als ze het nog niet begrijpen of meer willen weten mogen ze het boek sowieso lenen. Mocht ik de boeken winnen dan verloot ik ze tussen mijn moeder en zusjes, alle 3 echte kookgekken alleen helaas nog met de verkeerde ingrediënten….


 • Ruben Löhlefink

  21:41, 13 april 2016

  De vegarevolutie is het enige vegan kookboek dat ik nu bezit. Ik kreeg het als welkomstcadeau bij Pink!. Iedereen om me heen is er net zo blij mee, want de gerechten erin zijn heerlijk. Stiekem leg ik hem soms ergens neer zodat anderen er in gaan lezen. Van harte gefeliciteerd Lisa:)


 • Jo's Daughter

  11:04, 14 april 2016

  Ben meer dan 15 jaar vegetarisch en heb als “goede voornemen” besloten om de stap naar totally vegan te maken. In de hoop dat ik daardoor een betere gezondheid zal krijgen. Ben vaak opgeblazen & heb een heel onrustige huid. Dit komt/kwam volgens mij door mijn gebruik van die oh zo lekkere Hollandse kaas & ja ook chocolade… Dus ik heb mezelf beloofd om geheel plantaardig door het leven te gaan. Een goede gezondheid is priceless, vind je niet?. Jammer dat ik die uitzending van Oprah gemist heb, had al jaren eerder meer energie kunnen hebben. Ben druk op internet gaan zoeken naar tips over hoe je de omschakeling zo soepeltjes mogelijk maakt. Hoe je het volhoud & vooral welke lekkere recepten geschikt zijn. En dan kom ik jou site tegen 😀 Wat een heerlijke “wereld ” heb je gecreërd, ben reuze benieuwd naar je boek(en)!!! Want die heb ik dus nog niet. Het lijkt me fantastisch om me een flink onder te dompelen in alles vegan, ben er echt klaar voor!


 • Inger

  11:10, 14 april 2016

  De vegarevoltie staat op mijn verlanglijstje. Net als kickstart. Lijken me beide geweldige boeken. Ik kan mijn ervaringen er dus nog niet over delen. Maar wel mijn ervaringen met een vegan lifestyle. Sinds een jaar ben ik er mee bezig. Ik heb in dat jaar niet altijd volledig vegan gegeten, maar ik merk wel dat dat steeds makkelijker gaat. De omgeving is nog altijd wat minder positief, maar met jouw boek hoop ik dat ik ook die mensen wat betere antwoorden kan geven. Ik vind het een fijne gedachte om zo met mens, dier en milieu bezig te zijn. En dat het ook nog een super goed voor mijn lijf is, is helemaal mooi. Dat was ook de reden dat ik er ooit mee gestart ben. Ik ben al flink wat kilo’s kwijt en mijn buik is al een stuk rustiger, maar meer recepten en informatie is welkom, want ik ben nog lang niet uitgeleerd over dit onderwerp. Dus kom maar op met die fantastische boeken. 🙂


 • Kirsten

  18:20, 14 april 2016

  Ook ik ben al vroeg vegetariër geworden vanwege dierenliefde. Iets wat mijn moeder accepteerde maar ik mocht niet vegan zijn. Want dan kwam ik dingen te kort en zou ik niet gezond groter groeien… Mam heeft altijd het beste met me voor! En ze bedoelde het goed, toch heb ik nog steeds moeite met het eten van bv eieren, kaas etc. Dus kwam dat gevoel om Veganistisch te leven weer boven en ik wil er vol voor gaan, dit keer met mama’s goedkeuring. Tuurlijk is het lastig om uit eten te gaan, maar als ik deze prachtige boeken win, die ik nog niet heb. Vol heerlijke recepten, hou ik gewoon lekkere vegan dinners bij mij thuis 🙂 Wie weet krijg ik mijn moeder en vriendinnen zover om ook te overwegen dat het niet eten van dierlijke producten super smakelijk kan zijn!


 • Jenny

  14:50, 16 april 2016

  Super gaaf… Alweer 2 jaar… Gefeliciteerd.
  Ik heb helaas ( om financiële redenen) nog geen boek van jou.
  Ik maak regelmatig wat recepten van jou site. Zo ontzettend lekker… Ik dacht dat ik niet zonder vlees kon maar vega eten is zo veel lekkerder en ik mis het vlees helemaal niet. Zelfs mijn buik vind vega eten zelfs prettig.
  Het lijkt mij super leuk als ik deze 2 kookboeken zou winnen. Rustig zitten en genieten van deze mooie kookboeken een echt relax momnetje voor mezelf.


 • Suzan

  22:28, 16 april 2016

  Misschien maak ik helemaal geen kans op je nieuwe boek ” kickstart ” omdat ik vegarevolutie nog niet heb helaas. Als ik de recensies lees van je boeken kan ik alleen maar enthousiast zijn. En ben ik zo benieuwd kf je boeken me kunnen helpen vega te leven. Het lijkt me heerlijk voor mijn lijf en mind, ik ben echt toe aan de volgende stap maar heb net het steuntje in mijn rug nodig en ik denk dat kickstart daar erg goed bij kan helpen, ik ga alvast duimen iig, Dank je wel alvast voor al je fijne recepten en woorden!


 • Esther

  17:43, 17 april 2016

  Sinds 1 1/2 jaar heb ik diabetes,niet fijn! Ik probeer ervan af te komen door veganistisch te eten
  Ik lees graag je boeken (uit de bieb) maar zelf een paar hebben zou zoooo fijn zijn!


 • Dhammika

  10:52, 18 april 2016

  Wat een fijne site en sinds ik vegan eet voel ik me veel lekkerder! Ik blijf je volgen!


 • Manon

  16:57, 19 april 2016

  Mijn verhaal was te lang! Een gids voor beginners! Twijfels vervagen en ik voel mij gesteund. Hoe fijn is dat? Ik voel mij goed, heel goed bij veganistisch eten! De omgeving is alleen sceptisch… Als zij dit lezen (professionele mensen staan sterker). Het boek gaat als eerste naar mijn moeder! Kickstart houd ik dan mooi zelf!


 • Jolein

  21:27, 21 april 2016

  Sinds 4 maanden eet ik vegetarisch. Ik zou graag de overstap naar veganistisch eten willen maken, nu ik me meer hierin aan het verdiepen ben (via blogs, docu’s etc.). Die stap lijkt me echter nog steeds groot en ik hoop dat dit boek een goed opstapje voor me zal zijn. Ik heb het dus nog niet gelezen, maar ben reuze benieuwd!


 • Marga

  04:33, 23 april 2016

  Als eerste : Proficiat met de 2 jaar! Geweldig hoor! Ik zag je ook op de lijst vd 100 meest duurzame jongeren, leuk!
  Jouw nieuwste boek heb ik al, de vega-revolutie nog niet.
  Staat op mijn verlanglijstje.
  Het lukt me nog steeds niet om het goed te doen met vegan eten dus dat handboek zou misschien voor mij wel een soort van bijbel kunnen zijn. En ik hoop dat manlief hem ook eens wil lezen, vooral het hoofdstuk Dierenrevolutie, dan gaat hij hoop ik mee doen met vegan eten, in mijn uppie lukt het me niet zoals het moet.


 • Tessa

  17:16, 1 mei 2016

  Hoi Lisa,
  Ik vind het erg leuk om op je blog rond te kijken! Ik heb je boek ‘De Vegarevolutie’ pas geleend bij de bieb en gelezen, fijn dat je zoveel aandacht besteed ook aan het uitleggen van alle vitamines, mineralen en E-nummers. En natuurlijk allemaal lekkere recepten 🙂 Ik heb het met veel plezier gelezen! Ik ben al een tijdje aan het proberen steeds meer veganistisch te eten als ik thuis ben (bij anderen eet ik wat de pot schaft, mijn familie en schoonfamilie weten gelukkig al dat ik het liefst vegetarisch eet – veganistisch is dan net weer een brugje te ver). Jouw boek heeft me echt geïnspireerd! Ik vroeg me alleen af: heb je nog tips om te avocado te vervangen in je recepten? Soms gebruik je het als spread of in guacamole voor bij een gerecht, maar ik ben helaas allergisch voor avocado… Zou ik het kunnen vervangen door tahin of cashewpasta? Ik ben benieuwd naar je nieuwe boek!
  Groetjes,
  Tessa


  • Lisa Steltenpool

   17:24, 1 mei 2016

   Hoi Tessa!

   Dankjewel voor je complimenten. Hartstikke goed van je om thuis meer veganistisch te eten.
   En avocado kun je verschillend vervangen, afhankelijk van het gerecht. In desserts kun je zijdentofu gebruiken, in soepen kun je noten gebruiken en in salades kun je tahin gebruiken. Probeer vooral verschillende manieren uit 🙂


   • Tessa

    10:18, 4 mei 2016

    Dankjewel voor de tips :)! Ik heb al eens een vegan cheesecake gemaakt met zijdentofu, dat was ook echt een succes!