Brood met Avocado en Shoarma-Spiced Kikkererwten

De herfst editie van Vegan Magazine is uit! Voor dit blad schrijf ik elk kwartaal twee recepten en een artikel. Deze keer zijn de recepten hartig & zoet, namelijk een heerlijk broodje avocado met shoarma-spiced kikkererwten & vanille-kokos-cheesecake glaasjes. Enjoy!

topshot vegan magazine

DifficultyIntermediate

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins
 250 g gekookte kikkererwten
 1 el olijfolie
 2 el agavesiroop
 1 el shoarmakruiden
 1 rijpe avocado
 2 el citroensap
 ¼ rode ui
 4 sneetjes volkorenbrood
 Zout en peper naar smaak
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Voeg de kikkererwten in een kom en dep ze droog met een servet of vel keukenpapier. Voeg de olijfolie, agavesiroop en shoarmakruiden toe en meng goed. Neem een bakplaat of bakblik en verspreid hier de kikkererwten op. Bak de kikkererwten 20 minuten en schep halverwege om.

3

Snij de avocado open en verwijder de pit. Voeg het vruchtvlees in een kommetje en prak fijn. Snipper de rode ui heel fijn en voeg het samen met de citroensap toa aan de kom met avocado. Meng goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.

4

Rooster eventueel de sneetjes brood. Verdeel de avocado over het brood en schep hier de gebakken kikkererwten overheen. Serveer direct.

Tip
5

Houd je van pittig? Voeg dan op het einde cayennepeper of srirachasaus toe aan het broodje.

Ingredients

 250 g gekookte kikkererwten
 1 el olijfolie
 2 el agavesiroop
 1 el shoarmakruiden
 1 rijpe avocado
 2 el citroensap
 ¼ rode ui
 4 sneetjes volkorenbrood
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2

Voeg de kikkererwten in een kom en dep ze droog met een servet of vel keukenpapier. Voeg de olijfolie, agavesiroop en shoarmakruiden toe en meng goed. Neem een bakplaat of bakblik en verspreid hier de kikkererwten op. Bak de kikkererwten 20 minuten en schep halverwege om.

3

Snij de avocado open en verwijder de pit. Voeg het vruchtvlees in een kommetje en prak fijn. Snipper de rode ui heel fijn en voeg het samen met de citroensap toa aan de kom met avocado. Meng goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.

4

Rooster eventueel de sneetjes brood. Verdeel de avocado over het brood en schep hier de gebakken kikkererwten overheen. Serveer direct.

Tip
5

Houd je van pittig? Voeg dan op het einde cayennepeper of srirachasaus toe aan het broodje.

Brood met Avocado en Shoarma-Spiced Kikkererwten

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *