Bananenijs met Kokos, Pindakaas & Granola

Sinds ik bananenijs heb ontdekt eet ik zelden nog een banaan los. Bananenijs is namelijk véél lekkerder! En heel simpel te maken, het bestaat puur uit bevroren bananen, een scheutje sojamelk en verder gezonde toevoegingen zoals cacao, kaneel, vanille, kokosrasp of gedroogd fruit. SUPER GEZOND. Ik ontbijt er soms zelfs mee.

Heb je nog nooit bananenijs gemaakt? Dan wordt het hoogtijd om het eens te proberen! Dit is pretty much het ideale dessert om zonder schuldgevoel van te genieten (al is schuldig voelen na een ongezond toetje ook niet nodig!).

In mijn boek De vegarevolutie heb ik een heerlijk recept voor bananenijs met gezouten pecannoten en gesmolten chocolade. *kwijl* In Kickstart kon ik het niet laten om wéér bananenijs terug te laten komen en ontwikkelde ik een gezondere variant met framboos & chocolade-smaak. G O D D E L I J K !

Fotografie: Lize Jansen

Dit recept is een eenvoudig basisrecept met als topping pindakaas en granola (beter bekend als krokante muesli)! Laat je mij weten wat je ervan vindt?

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time5 mins
 3 rijpe bananen
 50 ml sojamelk
 1 tl vanille aroma
 1 el pindakaas
 1 handje granola
1

Pel de bananen en breek ze in vier stukken. Vries de bananen minimaal 4 uur in.

2

Blend de bananen met de sojamelk en vanille aroma tot er geen stukjes banaan meer zichtbaar zijn. Verdeel het ijs over twee glazen en voeg pindakaas & granola toe.

3

Eet direct!

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 3 rijpe bananen
 50 ml sojamelk
 1 tl vanille aroma
 1 el pindakaas
 1 handje granola

Directions

1

Pel de bananen en breek ze in vier stukken. Vries de bananen minimaal 4 uur in.

2

Blend de bananen met de sojamelk en vanille aroma tot er geen stukjes banaan meer zichtbaar zijn. Verdeel het ijs over twee glazen en voeg pindakaas & granola toe.

3

Eet direct!

Bananenijs met Vanille, Pindakaas & Granola


No Comments

  • Kirsten

    07:23, 18 april 2016 Beantwoorden

    Dat klinkt wel heel erg lekker, en ik hou van banaan dus dat komt mooibuit. Ga het eens proberen 🙂


  • Sanne

    06:43, 7 mei 2016 Beantwoorden

    OH meis wat een heerlijk recept weer en wat ziet je site er toch prachtig uit! Hoop dat ik je snel weer ergens tegenkom! XX!


    • Lisa Steltenpool

      15:35, 10 mei 2016 Beantwoorden

      Dankjewel Sanne! En er komen binnenkort weer nieuwe recepten bij op de website.
      Oh, en kom je ook naar de LoveForLife beurs? Of geef je toevallig ook een kookshow?


  • Week 12 post OK – Leven met een maagverkleining

    17:26, 17 december 2017 Beantwoorden

    […] cocossnippers. Voordeel van het niet meer zo snel kunnen opeten van een tros bananen is dat we veel bananenijs kunnen […]


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *