
Baked Oatmeal met Stukjes Noot & Chocolade
Wil je eens iets anders voor ontbijt? Deze baked oatmeal met stukjes noot en pure chocolade is erg lekker om te maken op een lazy zondagmorgen. Serveer het met sojayoghurt of probeer eens de nieuwe plantaardige kwark van Alpro: Alpro Go On. Deze plantaardige variatie op kwark is steviger dan sojayoghurt en bevat ook nog eens 50% meer eiwitten. Ik ben fan!
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg op een bakplaat alvast een vel bakpapier klaar.
Meng de havermout, volkoren (spelt)meel, cacao, kokosrasp en zout in een kom. Hak de noten en chocolade grof. Houdt de gehakte chocolade apart maar voeg de gehakte noten samen met de plantaardige melk en ahornsiroop toe aan de kom met het havermout-mengsel. Meng goed tot het een soort dun deeg is geworden.
Giet het deeg over het vel bakpapier, druk het beslag een beetje plat tot 1 cm dikte en bak de havermout circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer daarna of de randjes knapperig zijn en het mengsel niet meer nat is. Breek of snij de gebakken havermout in grove stukken.
Neem twee kommetjes, verdeel hierover de sojayoghurt en de stukken gebakken havermout. Verdeel de gehakte chocolade over de warme stukken havermout zodat het lichtjes kan smelten.
Lekker om extraatjes toe te voegen, zoals plakjes banaan, partjes aardbei, stukjes gedroogd fruit of kokosrasp!
Ingredients
Directions
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg op een bakplaat alvast een vel bakpapier klaar.
Meng de havermout, volkoren (spelt)meel, cacao, kokosrasp en zout in een kom. Hak de noten en chocolade grof. Houdt de gehakte chocolade apart maar voeg de gehakte noten samen met de plantaardige melk en ahornsiroop toe aan de kom met het havermout-mengsel. Meng goed tot het een soort dun deeg is geworden.
Giet het deeg over het vel bakpapier, druk het beslag een beetje plat tot 1 cm dikte en bak de havermout circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer daarna of de randjes knapperig zijn en het mengsel niet meer nat is. Breek of snij de gebakken havermout in grove stukken.
Neem twee kommetjes, verdeel hierover de sojayoghurt en de stukken gebakken havermout. Verdeel de gehakte chocolade over de warme stukken havermout zodat het lichtjes kan smelten.
Lekker om extraatjes toe te voegen, zoals plakjes banaan, partjes aardbei, stukjes gedroogd fruit of kokosrasp!
Tanja
Super, ga het proberen!
Valentijn
Ik heb hem gemaakt met toevoeging van frambozen, heerlijk, zeker ook een aanrader om te maken.
Lisa Steltenpool
Hi Valentijn! Frambozen klinken ook erg lekker om erbij te eten. Lekkere lichtzure tegenhanger van de zoete chocolade smaak. 🙂 Thanks voor de tip!
Ylle
Hallo Lisa,
23 el ahornsiroop of suiker in een baked oatmeal ontbijt, dat moet wel erg zoet worden, maar ook gezond?
Lisa Steltenpool
Hi Ylle,
Dat zou inderdaad mega zoet worden haha. Ik bedoelde 2-3 eetlepels, maar een update van mijn Recipe-form heeft het streepje bij alle recepten weggehaald. Bij meerdere gerechten moet ik dat even aanpassen. Thanks voor het doorgeven!