Artisjokdip met Warme Nachochips

Op zoek naar een gezonde snack? Probeer eens deze super gezonde dip gemaakt van witte bonen, gemarineerde artisjokharten en sojayoghurt. Snel op tafelĀ en lekker om te serveren met warme nachochips. Enjoy!

Recept komt uit mijn boek De vegarevolutie en de foto is gemaakt door Lize Jansen.

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins
 100 g witte bonen
 200 g gemarineerde artisjokharten
 200 ml sojayoghurt ongezoet
 2 el citroensap
 1 teentje knoflook
 4 el edelgist
 Zout en peper naar smaak
 3 takjes rozemarijn
 1 zak nachochips naturel
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Spoel de witte bonen af en lek de artisjokharten uit. Neem een blender en voeg de witte bonen, artisjokharten, sojayoghurt, citroensap, knoflook, edelgist en zout en peper toe. Neem de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze ook toe aan de blender. Blend tot een gladde dip en verdeel over twee schaaltjes.

3

Leg de nachochips (of een deel ervan) op een ovenschaal en verwarm deze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm met de artisjokdip.

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 100 g witte bonen
 200 g gemarineerde artisjokharten
 200 ml sojayoghurt ongezoet
 2 el citroensap
 1 teentje knoflook
 4 el edelgist
 Zout en peper naar smaak
 3 takjes rozemarijn
 1 zak nachochips naturel

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Spoel de witte bonen af en lek de artisjokharten uit. Neem een blender en voeg de witte bonen, artisjokharten, sojayoghurt, citroensap, knoflook, edelgist en zout en peper toe. Neem de blaadjes van de rozemarijn en voeg deze ook toe aan de blender. Blend tot een gladde dip en verdeel over twee schaaltjes.

3

Leg de nachochips (of een deel ervan) op een ovenschaal en verwarm deze 5 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm met de artisjokdip.

Artisjokdip met Warme Nachochips

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *