Almond-Oats met Bessen-Dadel’jam’

Soms heb ik maanden lang totaal geen zin in havermout en zo ineens vind ik het weer lekker. Ik hoor regelmatig van cliƫnten dat ze zich hierin herkennen. Na een tijdje raak je immers op iets uitgekeken. En bij mij was dat elke ochtend sojayoghurt met muesli. Daarom deze week weer havermout.

Hoe je de lekkerste havermout maakt heb ik eerder al eens beschreven bij het recept voor cookie dough havermout!

Je havermout wordt een stuk lekkerder als je het zachtjes in een steelpannetje laat koken, ten opzichten van je havermout bereiden in de magnetron. Ook is het belangrijk om er genoeg vocht aan toe te voegen zodat het geen dikke brei wordt. Ook wil je er altijd toppings overheen doen. Deze keer bestond mijn topping uit amandelpasta en zelfgemaakte bessen-dadel’jam’. De ‘jam’ is fruitig, zoet en veel lekkerder dan gewone jam. Blend daarvoor simpelweg (diepvries) bessen naar keuze met dadels, een klein beetje water en vanille extract. Qua hoeveelheid ‘jam’ maakt onderstaand recept genoeg voor 4 porties in totaal. Heerlijk!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins
 100 g havermout
 450 ml amandel-kokosmelk (verrijkt met calcium, bijvoorbeeld van Alpro)
 2 el gebroken lijnzaad
 3 medjool dadels
 150 g (diepvries) bessen (bijv. 50 g blauwe bessen, 50 g bramen en 50 g aardbeien)
 1 tl vanille extract
1

Doe de havermout, amandelmelk en lijnzaad in een steelpan op laag vuur en laat het geheel in 5 minuten gaarkoken. Roer af en toe door.

2

Voeg de dadels, bessen en vanille extract in een blender en voeg een klein beetje water toe. Blend tot een saus.

Ingredients

 100 g havermout
 450 ml amandel-kokosmelk (verrijkt met calcium, bijvoorbeeld van Alpro)
 2 el gebroken lijnzaad
 3 medjool dadels
 150 g (diepvries) bessen (bijv. 50 g blauwe bessen, 50 g bramen en 50 g aardbeien)
 1 tl vanille extract

Directions

1

Doe de havermout, amandelmelk en lijnzaad in een steelpan op laag vuur en laat het geheel in 5 minuten gaarkoken. Roer af en toe door.

2

Voeg de dadels, bessen en vanille extract in een blender en voeg een klein beetje water toe. Blend tot een saus.

Almond-Oats met Bessen-Dadel’jam’

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *