Zoete Aardappel-Hummus met Kerrie

Wat is lekkerder dan hummus? Zelfgemaakte hummus! Deze variant maak ik met zoete aardappel en kerrie, een heerlijke combinatie.

DifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 250 g zoete aardappel
 1 blik kikkererwten à 400 g
 1 el kerriepoeder
 3 el tahini
 3 el citroensap
 1 teentje knoflook
 Zout en peper naar smaak
1

Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook in 20 minuten gaar.

2

Lek de kikkererwten uit en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine.

3

Mix tot een egale hummus. Garneer eventueel met sambal en geroosterde pitjes.

Ingredients

 250 g zoete aardappel
 1 blik kikkererwten à 400 g
 1 el kerriepoeder
 3 el tahini
 3 el citroensap
 1 teentje knoflook
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook in 20 minuten gaar.

2

Lek de kikkererwten uit en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine.

3

Mix tot een egale hummus. Garneer eventueel met sambal en geroosterde pitjes.

Zoete Aardappel-Hummus met Kerrie

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *