
Zoete Aardappel-Hummus met Kerrie
Wat is lekkerder dan hummus? Zelfgemaakte hummus! Deze variant maak ik met zoete aardappel en kerrie, een heerlijke combinatie.
250 g zoete aardappel
1 blik kikkererwten à 400 g
1 el kerriepoeder
3 el tahini
3 el citroensap
1 teentje knoflook
Zout en peper naar smaak
1
Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook in 20 minuten gaar.
2
Lek de kikkererwten uit en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine.
3
Mix tot een egale hummus. Garneer eventueel met sambal en geroosterde pitjes.
Ingredients
250 g zoete aardappel
1 blik kikkererwten à 400 g
1 el kerriepoeder
3 el tahini
3 el citroensap
1 teentje knoflook
Zout en peper naar smaak
Directions
1
Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook in 20 minuten gaar.
2
Lek de kikkererwten uit en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine.
3
Mix tot een egale hummus. Garneer eventueel met sambal en geroosterde pitjes.
Leave Comment