Vegan Twix Bars

Deze twix bars zijn zoveel lekkerder dan normale twix bars. De dikke, krokante bodem met zelfgemaakte karamel .. aanrader om eens te maken!

DifficultyIntermediate

Yields6 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
 60 g bloem
 15 g poedersuiker
  tl zout
 40 g vloeibare margarine
 60 g witte suiker
 2 el soja slagroom (Alpro)
 60 g pure chocolade
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng in een kom de bloem, poedersuiker, zout en de margarine. Kneed alle ingrediƫnten goed door elkaar.

3

Neem een kleine ovenschaal of 6 kleine siliconen vormpjes. Bedek bij de ovenschaal de bodem met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem. Druk alles goed aan en bak daarna 10 minuten af.

4

Verhit in een steelpan de witte suiker en blijf goed roeren met een houten spatel. De suiker zal langzaam smelten. Nu komt het moeilijkste stuk: voeg als de suiker volledig vloeibaar is de sojaslagroom toe en roer dit direct door de hete suiker heen! Blijf goed roeren en zorg dat er een egale karamel ontstaan. Haal dan van het vuur.

5

Neem de ovenschaal of siliconen bakvormpjes uit de oven en verdeel hierover de karamel. Zet dit even in de koelkast.

6

Smelt de chocolade 2 tot 4 minuten in de magnetron of au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de karamellaag heen. Laat nu 1 uur in de koelkast hard worden. Snij daarna eventueel in repen.

Tip
7

Bewaar de repen in de koelkast maar serveer op kamertemperatuur.

Nutrition Facts

Serving Size 1 twix bar

Servings 6

Ingredients

 60 g bloem
 15 g poedersuiker
  tl zout
 40 g vloeibare margarine
 60 g witte suiker
 2 el soja slagroom (Alpro)
 60 g pure chocolade

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng in een kom de bloem, poedersuiker, zout en de margarine. Kneed alle ingrediƫnten goed door elkaar.

3

Neem een kleine ovenschaal of 6 kleine siliconen vormpjes. Bedek bij de ovenschaal de bodem met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem. Druk alles goed aan en bak daarna 10 minuten af.

4

Verhit in een steelpan de witte suiker en blijf goed roeren met een houten spatel. De suiker zal langzaam smelten. Nu komt het moeilijkste stuk: voeg als de suiker volledig vloeibaar is de sojaslagroom toe en roer dit direct door de hete suiker heen! Blijf goed roeren en zorg dat er een egale karamel ontstaan. Haal dan van het vuur.

5

Neem de ovenschaal of siliconen bakvormpjes uit de oven en verdeel hierover de karamel. Zet dit even in de koelkast.

6

Smelt de chocolade 2 tot 4 minuten in de magnetron of au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de karamellaag heen. Laat nu 1 uur in de koelkast hard worden. Snij daarna eventueel in repen.

Tip
7

Bewaar de repen in de koelkast maar serveer op kamertemperatuur.

Vegan Twix Bars

Post Tags :


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *