Quinoa Chili Sin Carne

Quinoa Chili Sin Carne

Komt dit recept je bekend voor? Het is één van de populaire recepten uit mijn boek ‘De vegarevolutie’. Handig om in een grote hoeveelheid te maken (door het recept te verdubbelen) zodat je lekker lang kunt genieten van dit gezonde en smaakvolle gerecht.

Fotografie: Lize Jansen Fotografie

de-vegarevolutie-lisa-steltenpool-chili-sin-carne

Quinoa Chili Sin Carne
Yields 4
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 15 min
Prep Time
30 min
Cook Time
45 min
Total Time
1 hr 15 min
Ingredients
  1. 1 grote ui
  2. 3 teentjes knoflook
  3. 1 rode paprika
  4. 1 gele paprika
  5. 4 tomaten
  6. 2 el zonnebloemolie
  7. 1 el gedroogde rode peper
  8. 1 el komijn
  9. 1 el kurkuma
  10. 1 tl kaneel
  11. 70 g geconcentreerde tomatenpuree
  12. 1 blik kikkererwten à 400 gram
  13. 1 blik kidneybonen à 400 gram
  14. Peper en zout naar smaak
  15. 300 g ongekookte quinoa
Instructions
  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika’s en tomaten in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een grote soep- op stoofpan. Fruit hierin de ui en knoflook en roer regelmatig. Voeg na drie minuten de paprika, tomaten en specerijen toe en bak vijf minuten. Voeg daarna de tomatenpuree en bonen toe. Giet hier ongeveer 400 ml vocht bij. Laat de chili 45 minuten zacht koken.
  3. Spoel de quinoa goed af en kook zoals de verpakking aangeeft. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater. Roer af en toe door de quinoa.
  4. Giet na het koken van de quinoa het vocht af en verdeel over vier borden. Schep hier de chili overeen.
Notes
  1. Lekker om te serveren met guacamole, tortilla chips en een fris sojayoghurt sausje!
  2. In plaats van quinoa kun je ook gewoon zilvervliesrijst gebruiken.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • Aurély
    10 januari 2017 09:01

    Dit was de allereerste recept die ik heb uitgeprobeerd toen ik je boek had gekocht. En het was een groot succes !

    • Lisa Steltenpool
      10 januari 2017 09:46

      Jaaaaa wat leuk om te lezen Aurély! Altijd blij als mensen de gerechten lekker vinden 🙂

Leave a Reply