Baked Oatmeal met Stukjes Noot & Chocolade

Baked Oatmeal met Stukjes Noot & Chocolade

Wil je eens iets anders voor ontbijt? Deze baked oatmeal met stukjes noot en pure chocolade is erg lekker om te maken op een lazy zondagmorgen. Serveer het met sojayoghurt of probeer eens de nieuwe plantaardige kwark van Alpro: Alpro Go On. Deze plantaardige variatie op kwark is steviger dan sojayoghurt en bevat ook nog eens 50% meer eiwitten. Ik ben fan!

vgnmg lente 2017 baked oatmeal

Baked Oatmeal - Lisa Steltenpool

Baked Oatmeal met Stukjes Noot & Chocolade
Serves 2
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 40 g havermout
  2. 30 g volkoren (spelt)meel
  3. 2 tl cacao
  4. 1 el kokosrasp
  5. ¼ tl zout
  6. Handje notenmix
  7. Paar blokjes pure chocolade
  8. 120 ml plantaardige melk
  9. 2-3 el ahornsiroop (of suiker naar keuze)
  10. 300 ml sojayoghurt
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg op een bakplaat alvast een vel bakpapier klaar.
  2. Meng de havermout, volkoren (spelt)meel, cacao, kokosrasp en zout in een kom. Hak de noten en chocolade grof. Houdt de gehakte chocolade apart maar voeg de gehakte noten samen met de plantaardige melk en ahornsiroop toe aan de kom met het havermout-mengsel. Meng goed tot het een soort dun deeg is geworden.
  3. Giet het deeg over het vel bakpapier, druk het beslag een beetje plat tot 1 cm dikte en bak de havermout circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer daarna of de randjes knapperig zijn en het mengsel niet meer nat is. Breek of snij de gebakken havermout in grove stukken.
  4. Neem twee kommetjes, verdeel hierover de sojayoghurt en de stukken gebakken havermout. Verdeel de gehakte chocolade over de warme stukken havermout zodat het lichtjes kan smelten.
Notes
  1. Lekker om extraatjes toe te voegen, zoals plakjes banaan, partjes aardbei, stukjes gedroogd fruit of kokosrasp!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

1 Comment

  • Tanja
    8 april 2017 00:01

    Super, ga het proberen!

Leave a Reply