Sticky Spiesjes

Voor het winternummer van Vegan Magazine maakte ik dit recept samen met Anneloes (destijds mijn stagiaire). We hadden het speciaal gemaakt met het oog op kerst. Vandaar ook de groen en rode kleuren. Maar je zou dit recept ook prima kunnen serveren bij de nasi, roergebakken groenten of ‘gewoon’ bij de gourmet. Echt heel erg lekker, aanrader om te maken!

Deze editie was voor mij extra leuk, want ik werd gevraagd om een interview te doen (+ foto op de cover!). Heb je het blad niet gelezen? Je kunt het interview hier online lezen via ISSUU.

DifficultyBeginner

Yields6 Servings
Cook Time15 mins
 1 pak vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
 1 teentje knoflook
 ½ limoen
 20 g cashewnoten
 150 cherrytomaten
 ½ komkommer
 30 g barbecuesaus
1

Bereid eerst alle ingrediënten voor. Snij de vegetarische kipstuckjes in kleinere stukken. Snij de knoflook fijn, pers de limoen uit, halveer de cherrytomaten en snij de komkommer in blokjes.

2

Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het sap van de halve limoen en de fijngesneden knoflook. Haal de kip van het vuur en laat dit afkoelen.

3

Rooster vervolgens de noten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Stamp of hak ze fijn.

4

Neem nu een houten prikker, rijg om en om de kipstuckjes, tomaat en komkommer op het stokje.

5

Doe de barbecuesaus op een bord en rol de stokjes hierdoor. Strooi als laatste de gehakte cashewnoten er overheen.

Tip
6

Serveer het eventueel samen met een frisse groene salade. Ook ideaal voor op de gourmet. Voeg dan wel later de barbecuesaus toe.

Nutrition Facts

Servings 6

Ingredients

 1 pak vegetarische kipstuckjes (De Vegetarische Slager)
 1 teentje knoflook
 ½ limoen
 20 g cashewnoten
 150 cherrytomaten
 ½ komkommer
 30 g barbecuesaus

Directions

1

Bereid eerst alle ingrediënten voor. Snij de vegetarische kipstuckjes in kleinere stukken. Snij de knoflook fijn, pers de limoen uit, halveer de cherrytomaten en snij de komkommer in blokjes.

2

Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het sap van de halve limoen en de fijngesneden knoflook. Haal de kip van het vuur en laat dit afkoelen.

3

Rooster vervolgens de noten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Stamp of hak ze fijn.

4

Neem nu een houten prikker, rijg om en om de kipstuckjes, tomaat en komkommer op het stokje.

5

Doe de barbecuesaus op een bord en rol de stokjes hierdoor. Strooi als laatste de gehakte cashewnoten er overheen.

Tip
6

Serveer het eventueel samen met een frisse groene salade. Ook ideaal voor op de gourmet. Voeg dan wel later de barbecuesaus toe.

Sticky Spiesjes

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *