Wortel-Kokossoep met Dadelroom

Wortel-Kokossoep met Dadelroom

Zelfgemaakte soep is de ideale manier om veel groenten binnen te krijgen en met een beetje slim koken heb je altijd een voorraadje in de vriezer.

Het geheime ingrediënt van deze heerlijk gekruide soep is misschien wat ongewoon, maar absoluut het proberen waard! Het is namelijk kaneel die deze wortel-kokossoep een bijzondere smaak geeft. En de simpel te maken dadelroom geeft een geweldige finishing touch.

Recept uit Kickstart!

Wortel-Kokossoep met Dadelroom
Serves 4
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1 ui
 2. 2 teentjes knoflook
 3. 1 el kokosolie
 4. 400 g bospeen
 5. 500 ml groentebouillon
 6. 2 tl kerrie
 7. 2 tl kaneel
 8. 1 tl komijn
 9. 1 tl kurkuma
 10. 2 medjooldadels
 11. 250 ml light kokosmelk
Instructions
 1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm 1 el kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en daarna in dunne halve maantjes. Voeg deze samen met de bouillon en specerijen toe aan de soeppan. Doe de deksel op de pan en kook 10 minuten op hoog vuur.
 2. Ontpit de dadels en meng deze met 100 ml kokosmelk in een maatbeker. mix met een staafmixer tot een gladde room. Zet deze dadelroom op kamertemperatuur apart totdat de soep klaar is. Gebruik nu de staafmixer om de soep glad te mixen. Voeg ten slotte de overige 150 ml kokosmelk toe en laat de soep 5 minuten zacht koken. Serveer in soepkommen en roer de dadelroom erdoorheen.
Adapted from Kickstart
Adapted from Kickstart
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply