Romige Pistache-Broccoli Soep

Romige Pistache-Broccoli Soep

Romige Pistache-Broccoli Soep
Serves 2
Write a review
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 300 gram broccoli
  2. 1 rode ui
  3. 3 teentjes knoflook
  4. 2 eetlepels zonnebloemolie
  5. 400 milliliter groentebouillon
  6. ½ avocado
  7. 35 gram gepelde pistachenoten
  8. ½ theelepel cayennepeper
  9. 2 eetlepels citroensap
Instructions
  1. Snijd de broccoli in grove stukken. Snipper vervolgens de ui en pers de knoflook uit.
  2. Verhit in een kookpan olijfolie. Voeg de knoflook en ui toe en laat 1 minuut fruiten.
  3. Voeg dan de broccoli en groentebouillon toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. Ontpit de avocado en voeg die toe samen met de pistachenoten, cayennepeper en citroensap. Zet het vuur uit en mix met een staafmixer tot een gladde soep.
Notes
  1. Serveer in een soepkom met een aantal pistachenoten en snufje cayennepeper ter decoratie.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply