Romige Lasagnesoep met Cashewroomsaus

Romige Lasagnesoep met Cashewroomsaus

Dit recept komt uit mijn nieuwste boek Kickstart. Ik ben zelf echt gek op lasagne, maar maak het zelden omdat het zoveel tijd kost. Dat moet makkelijker kunnen, bedacht ik mij. Daarom sla ik een stap over: het bakken. Deze soep smaakt hetzelfde als lasagne, met heerlijke verse groenten, lasagnebladen en een roomsaus op basis van cashewnoten.

Mocht je ook te lui zijn voor lasagne, maak dan vooral deze soep!12628388_10153942649128281_9001667612883192150_o

Romige Lasagnesoep met Cashewroomsaus
Serves 6
Write a review
Print
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 1 grote ui
  2. 3 teentjes knoflook
  3. 1 el olijfolie
  4. 1 courgette
  5. 500 g tomaten
  6. 1 pakje soja kruimgehakt
  7. 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  8. 1000 ml groentebouillon
  9. 140 g geconcentreerde tomatenpuree
  10. 100 g volkoren lasagnebladen (of pasta)
Voor de cashew roomsaus
  1. 80 g cashewnoten
  2. 200 ml water
  3. Snufje zout, peper en kerrie
  4. Optioneel: 3 el edelgist
Instructions
  1. Verwijder de schil en snipper de ui. Plet de knoflook, verwijder de schil en snijd de teentjes fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Snijd de courgette en tomaten in blokjes en doe deze samen met het kruimgehakt en de Italiaanse kruiden in de soeppan.
  4. Voeg na 10 minuten de groentebouillon en de tomatenpuree toe. Breek de lasagnebladen in kleine stukken en laat dit 10 minuten in de soep gaarkoken.
  5. Blend de cashewnoten, het water, de kruiden en de edelgist in een blender tot een gladde roomsaus. Schep de soep in de kom en voeg roomsaus toe.
Notes
  1. Edelgist heeft een sterke noot- en kaasachtige smaak en is een erg gezonde smaakmaker. Je vindt edelgist bij natuurwinkels en sommige webwinkels.
Adapted from Kickstart, fotografie: Lize Jansen
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

5 Comments

  • Sanne
    19 maart 2016 13:20

    Wat cool, een lasagnesoep!
    Klinkt echt als een heerlijk verwarmend gerechtje voor vanavond, na werk. En ik ben erg benieuwd naar het cashewroomsausje!
    Liefs

  • Yvje
    15 juli 2016 16:56

    Ik ben fan! Ben hem voor de tweede keer deze week aan het maken! Yummie!

  • Leon Tebbens
    10 december 2016 19:16

    Wow deze is echt lekker! Met z’n tweetjes hebben we alle zes kommen opgegeten.
    De roomsaus hebben we wat dikker gemaakt door de hoeveelheid water te halveren.

    • Lisa Steltenpool
      12 december 2016 11:22

      Hi Leon! Fijn dat je het zo lekker vond. En slim om de roomsaus voller te maken door minder water toe te voegen. Ga ik volgende keer ook doen 😉

  • Trackback: RECEPT: Pastasoep - JC Naturally

Leave a Reply