Omega-3 Bommetjes

Omega-3 Bommetjes

Recept geschreven door Anneloes van ‘t Klooster, stagiaire bij Diëtistenpraktijk Lisa Steltenpool

Vorige week vertelde ik in dit blog dat lijnzaad erg gezond is en had ik beloofd een recept online te zetten waar lijnzaad in verwerkt is. En daar is ie dan! Een heerlijk en simpel recept dat ideaal is om mee te nemen naar je werk of school.

Ik ben zelf een echte zoetekauw, maar ik heb wel gemerkt dat mijn smaak is veranderd sinds ik plantaardig ben gaan eten. Zo proef ik het gelijk als ergens (te) veel suiker of zout in zit. Deze balletjes zijn ideaal. Ze bevatten geen toegevoegde (bewerkte) suikers, waardoor ik ze niet te zoet vind. De dadels leveren al genoeg zoetheid en ze zitten bovendien vol met vezels.

Eet smakelijk!

Omega-3 Bommetjes
Serves 8
Print
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Prep Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 6 medjool dadels
  2. 80 g gemengde noten
  3. 4 el gebroken lijnzaad
  4. 60 g havervlokken
  5. 3 el plantaardige melk
  6. 1 el cacaopoeder
  7. Optioneel: kokosrasp
Instructions
  1. Ontpit de dadels en kijk goed of er geen beestjes in zitten. Doe vervolgens de dadels en de overige ingrediënten - op de kokos na - in de keukenmachine. Mix dit totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Is het mengsel te nat? Voeg er dan nog wat havervlokken aan toe. Is het mengsel te droog? Voeg dan wat plantaardige melk toe.
  2. Haal het mengsel uit de keukenmachine en maak er 32 balletjes van, leg het in een bakje of schaaltje en zet het voor een uurtje in de koelkast. Tip: verdeel de bal met deeg eerst in vieren en draai van elke kwart acht balletjes. Zo worden ze ongeveer even groot.
Notes
  1. Kokosliefhebber? Doe 4 el kokosrasp in een bakje en rol de balletjes hierin. Leg vervolgens de balletjes in een ander schaaltje en zet het voor een uurtje in de koelkast. De balletjes kunnen ongeveer een week in de koelkast bewaard worden en een maand in de vriezer.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/
Voedingswaarde per bommetje
30 kcal
2 g vet
0,23 g verzadigd vet
1 g eiwit
2 g koolhydraten
0,7 g vezels

Voedingswaarde per portie*
120 kcal
8 g vet
0,92 g verzadigd vet
4 g eiwit
8 g koolhydraten
2,8 g vezels

*een portie bevat 4 bommetjes

omega-3 bommetjes met kokos 2

You May Also Like

Leave a Reply