Fudgy Chocolade-Bieten Cupcakes

Fudgy Chocolade-Bieten Cupcakes

Dit recept bevat bietjes die je niet proeft, maar wel zorgen voor een fudgy effect! Ook bevatten ze volkorenmeel en minder suiker. Dat maakt deze cupcakes gezonder dan gewone cupcakes.

Fudgy Chocolade-Bieten Cupcakes
Yields 12
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Prep Time
20 min
Cook Time
25 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 250 ml sojamelk
  2. 1 tl azijn
  3. 150 gr gekookte bieten
  4. 100 gr suiker (naar keuze)
  5. 50 gr zonnebloem- of kokosolie
  6. 140 gr spelt volkorenmeel
  7. 60 gr cacaopoeder
  8. 1,5 tl bakpoeder
  9. Snufje zout
  10. 1/2 pakje Alpro slagroom
  11. 2 el poedersuiker
  12. Optioneel: kersen als garnering
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Neem een cupcake bakblik en leg hier 12 cupcake vormpjes in. Mix in een kom sojamelk met azijn, meng goed met een garde en laat een paar minuten staan. Meng met een blender de bieten tot een puree. Voeg de bieten samen met de olie, suiker, meel en cacaopoeder toe aan de kom en meng met een garde. Voeg ten slotte de bakpoeder en zout toe en meng nogmaals.
  3. Verdeel het beslag over de twaalf cupcakevormpjes en bak 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rek.
  4. Voeg de Alpro (slag)room samen met poedersuiker in een kom of maatbeker. Klopt met een (elektrische) garde de room op. Voeg een wolk slagroom op de cupcakes en garneer met verse kersen.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply