Simpele Speculaasbrokken met Spelt en Amandel

Mmh, warme speculaas! Lekker bij de koffie, thee of warme chocolade melk. Vooral de chocolademelk van Oatly vind ik erg lekker. Geniet ervan!

DifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
 150 g speltmeel (volkoren of bloem)
 50 g basterdsuiker of suiker naar keuze
 3 el speculaaskruiden
 1 tl zout
 80 g vloeibare margarine
 1 tl amandelextract
 2 el plantaardige melk
 2 el halve amandelen of amandelrasp
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng eerst het meel met de suiker, kruiden en zout met elkaar. Voeg daarna de vloeibare margarine, amandelextract en plantaardige melk toe en kneed goed.

3

Neem een vel bakpapier en leg hier het deeg op. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte en beleg daarna met de halve amandelen of met amandelrasp.

4

Bak het speculaas 30 minuten in de oven. Laat daarna 10-15 minuten afkoelen op een koelrek.

Nutrition Facts

Servings 4

Ingredients

 150 g speltmeel (volkoren of bloem)
 50 g basterdsuiker of suiker naar keuze
 3 el speculaaskruiden
 1 tl zout
 80 g vloeibare margarine
 1 tl amandelextract
 2 el plantaardige melk
 2 el halve amandelen of amandelrasp

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng eerst het meel met de suiker, kruiden en zout met elkaar. Voeg daarna de vloeibare margarine, amandelextract en plantaardige melk toe en kneed goed.

3

Neem een vel bakpapier en leg hier het deeg op. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte en beleg daarna met de halve amandelen of met amandelrasp.

4

Bak het speculaas 30 minuten in de oven. Laat daarna 10-15 minuten afkoelen op een koelrek.

Simpele Speculaasbrokken met Spelt en Amandel


No Comments

  • Therese

    23:10, 11 oktober 2016 Beantwoorden

    IK wil dit graag proberen, maar…. welke vloeibare margarine is veganistisch ?


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *