Sushisalade met Shiitake

Sushisalade met Shiitake

Dit is de luie versie van sushi: wel de heerlijke smaak, maar zonder ‘gedoe’ met rollen. Dankzij de avocado, zilvervliesrijst en shiitake is deze salade bijzonder vullend en is het een leuke variatie op standaardsalades. Je vindt dit recept ook terug in mijn boek Kickstart!

Fotografie: Lize Jansen
Fotografie: Lize Jansen
Sushisalade met Shiitake
Serves 2
Recept uit het boek Kickstart
Print
Prep Time
40 min
Total Time
40 min
Prep Time
40 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 150 g zilvervliesrijst
  2. 200 g shiitake
  3. 2 teentjes knoflook
  4. 2 tl rijstazijn
  5. 2 el sojasaus
  6. 3 vellen nori
  7. 75 g veldsla
  8. 1/2 avocado
  9. 2 el sesamzaad
  10. Zwarte peper naar smaak
Instructions
  1. Kook de zilvervliesrijst in ruim water in 20 minuten gaar.
  2. Snijd de shiitake in dunne plakken en bak de shiitake in een koekenpan. Plet de knoflook en verwijder de schil. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de koekenpan nadat al het vocht uit de shiitake is verdampt. Bak 3 minuten op laag vuur.
  3. Giet de zilvervliesrijst af en voeg de rijstazijn en sojasaus toe. Verkruimel de vellen nori en voeg deze toe aan de pan. Roer alles door elkaar.
  4. Doe de veldsla in een kom of schaal. Schep hier de rijst overheen. Snijd de avocado en voeg dit samen met het sesamzaad toe aan de salade. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer lauwwarm.
Notes
  1. *Als hoofdgerecht voor twee personen of als bijgerecht voor vier personen.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

1 Comment

  • Aurély
    16 februari 2017 17:52

    Top ! Ik ben een grote sushi fan, trouwens mijn vriend zal gelijk beginnen met avond eten en het wordt sushis 🙂
    Nooit gedacht om die in een kom te doen, wel leuk idée ! Dank je voor het recept

Leave a Reply