Quinoa & Zoete Aardappel Salade

Quinoa & Zoete Aardappel Salade

Goedgevulde salades zijn een slimme manier om meer groenten & peulvruchten binnen te krijgen. Vandaag maakte ik deze salade met (Hollandse) quinoa, zoete aardappel & kikkererwten. Heel erg lekker en voedingsrijk. Eventueel zou je nog extra groenten kunnen toevoegen als je veel trek hebt. Dit recept maakt twee ‘normale’ porties.

Het gerecht is weinig werk, alleen de zoete aardappel moet een half uur in de oven en daarom is de bereidingstijd wat aan de lange kant. Je zou eventueel ook rauwe groenten (cherrytomaat, komkommer, paprika en/of spinazie) kunnen gebruiken. Dan is de salade met 15 minuten zeker klaar!

VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE
Kcal: 630 kcal
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 91 gram
Vezels: 18 gram
Eiwitten: 27 gram

Verder bevat de salade ook veel b-vitamines, vitamine A, vitamine E, koper, fosfor en ijzer. Hartstikke goed voor je!

Quinoa & Zoete Aardappel Salade
Serves 2
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 2 zoete aardappelen
  2. 120 g gekookte kikkererwten
  3. 1 el koolzaadolie
  4. 1 el kerriepoeder
  5. 100 g quinoa
  6. 1 el pompoenpitten
  7. 1 el zonnebloempitten
  8. 2 plantaardige burgers (bijvoorbeeld bonenburgers)
  9. Zout en peper naar smaak
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Snij de zoete aardappel in blokjes van circa 1 bij 1 cm. Meng de blokjes samen met de kikkererwten, koolzaadolie en kerriepoeder in een kom. Voeg het vervolgens op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Spoel de quinoa goed af (bijvoorbeeld met een fijne zeef) en kook in 8 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige vocht af.
  4. Neem een koekenpan en rooster daarin (zonder olie) de zaden totdat de pompoenpitten gepoft zijn. Doe de geroosterde zaden in een kommetje en bak vervolgens de plantaardige burgers.
  5. Verdeel de quinoa over twee borden en voeg dan de zoete aardappel, kikkererwten, plantaardige burgers en geroosterde zaden toe.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply