Healthy Vegan Poké Bowl

Healthy Vegan Poké Bowl

De poké bowl is een traditioneel Hawaiiaans gerecht en sinds een tijdje erg populair in Nederland. De meeste recepten bevatten verse vis, maar wij hebben er een vegan versie van gemaakt. Zo hebben we de vis vervangen door gemarineerde tofu en nori vellen. Hartstikke lekker en dit gerecht is door de vele groenten en zilvervliesrijst ook nog eens hartstikke gezond. Eet smakelijk!Easy Vegan Poke Bowl 2

Healthy Vegan Poké Bowl
Serves 2
Print
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 100 g zilvervliesrijst
 2. 100 g gemarineerde tofu blokjes (AH biologische tofu roerbakreepjes)
 3. 8 cherrytomaatjes
 4. 100 g edamame
 5. ½ oranje paprika
 6. ½ komkommer
 7. ½ mango
 8. ½ nori vel, gescheurd
 9. 2 el sesamzaadjes
 10. Dressing
 11. 2 el sojasaus
 12. 1 el sesamolie
 13. 3 cm verse gember
 14. 1 el sap van sinaasappel
Instructions
 1. Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren en de paprika, komkommer en mango in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Schil de verse gember en doe dit samen met de sojasaus, sesamolie en het sap van de sinaasappel in een blender en mix dit totdat er een dressing ontstaat. Geen blender? De gember kan ook geschraapt worden met een lepel en mix dan vervolgens de ingrediënten van de dressing met elkaar. Het is niet erg als er nog wat grove stukjes van de gember in de dressing zitten.
 3. Zet vervolgens een pan op het vuur met eventueel een klein beetje plantaardige olie en bak de gemarineerde tofu blokjes krokant. Daarna is het tijd om de poké bowl op te dienen. Begin met een laag rijst en garneer vervolgens de groenten en tofu over de rijst. Strooi als laatste de dressing, sesamzaadjes en stukjes nori over de poké bowl.
Notes
 1. Nog wat nori over? Doe dit eventueel door de rijst. Zo krijgt de rijst een lekker smaakje.
 2. Maak ook eventueel dit recept meteen voor vier personen. Zo benut je alle groenten en heb je een ideale lunch voor de dag erna!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply