Quinoa-Bonen Burger met Homemade Joppiesaus

Dit heerlijke recept voor een zelfgemaakte burger komt uit mijn boek De vegarevolutie: de onmisbare gids voor veganistisch eten. Met lekker knapperige groenten, plakjes avocado en een ei-vrije joppiesaus! ULTIEM COMFORT FOOD. Als je extra burgers maakt kun je deze eenvoudig invriezen en later weer opbakken. Scheelt tijd!

DifficultyIntermediate

Yields6 Servings
Cook Time45 mins
 80 g ongekookte quinoa
 250 g gekookte zwarte bonen
 2 el sojasaus
 1 teentje knoflook
 1 tl paprikapoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl komijnpoeder
 ½ el mosterd
 2 el ketchup
 40 g havermout
 Olie om in te bakken
Voor de saus
 1 klein uitje
 4 el ei-vrije mayo (zoals Mayolijn van Remia)
 2 tl kerriepoeder
1

Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking. Als de quinoa klaar is, giet je het af door een fijne zeef en pers je het water eruit.

2

Voeg de zwarte bonen toe aan een keukenmachine en mix dit goed. Voeg nu alle ingrediënten samen in een grote kom en meng goed. Voeg als het mengsel te vochtig is wat extra havermout toe.

3

Verhit wat olie in een koekenpan. Neem 1/6 deel van het deeg en maak hier een bal van. Vorm de bal met je handen tot een burger. Bak de burger aan beide kanten krokant. Herhaal dit voor het overige beslag.

4

Maak de joppiesaus door de ui heel fijn te snijden en te mengen met de ei-vrije mayonaise en de kerrie. Voeg een eetlepel toe aan elke burger.

Tip
5

Serveer de burgers los of op een burgerbroodje met tomaat, sla en mosterd.

Nutrition Facts

Servings 6

Ingredients

 80 g ongekookte quinoa
 250 g gekookte zwarte bonen
 2 el sojasaus
 1 teentje knoflook
 1 tl paprikapoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl komijnpoeder
 ½ el mosterd
 2 el ketchup
 40 g havermout
 Olie om in te bakken
Voor de saus
 1 klein uitje
 4 el ei-vrije mayo (zoals Mayolijn van Remia)
 2 tl kerriepoeder

Directions

1

Kook de quinoa zoals vermeld op de verpakking. Als de quinoa klaar is, giet je het af door een fijne zeef en pers je het water eruit.

2

Voeg de zwarte bonen toe aan een keukenmachine en mix dit goed. Voeg nu alle ingrediënten samen in een grote kom en meng goed. Voeg als het mengsel te vochtig is wat extra havermout toe.

3

Verhit wat olie in een koekenpan. Neem 1/6 deel van het deeg en maak hier een bal van. Vorm de bal met je handen tot een burger. Bak de burger aan beide kanten krokant. Herhaal dit voor het overige beslag.

4

Maak de joppiesaus door de ui heel fijn te snijden en te mengen met de ei-vrije mayonaise en de kerrie. Voeg een eetlepel toe aan elke burger.

Tip
5

Serveer de burgers los of op een burgerbroodje met tomaat, sla en mosterd.

Quinoa-Bonen Burger met Homemade Joppiesaus


No Comments

  • Charelle

    07:48, 22 maart 2016 Beantwoorden

    Oh deze lijken me echt heel erg lekker! Die ga ik deze week misschien wel maken, weer eens wat anders! ^^


  • Marga

    08:41, 22 maart 2016 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk, ga ik zeker eens proberen.


  • Sanne

    18:00, 23 maart 2016 Beantwoorden

    Oh dit lijkt me fijn! Ik heb tot nu toe nog nooit zelf burgers gemaakt als veganist en ook niet toen ik vegetariër was. Wel uit een pakje, een kruidenmix met water erbij haha. Maar het kan natuurlijk écht niet dat ik nog nooit zelf burgers heb gemaakt. Ik onthoud ‘m!
    Liefs


  • Marieke

    10:30, 5 april 2016 Beantwoorden

    Deze burgers zijn echt een all-time favorite van mij! Ook superlekker op zelfgemaakte zoete aardappelbroodjes. Vegan burgers rule! Ik ga ze snel weer is maken 🙂


  • Kippeling – Eet Plantaardig

    14:26, 17 mei 2017 Beantwoorden

    […] Verhit een bodempje olie in een wok. Haal de stukjes Seitan één voor één eerst door de bloem, dan door de soja melk en vervolgens door het gekruide paneermeel. Vervolgens bak je ze in de hete olie rondom totdat ze krokant zijn. Dit duurt misschien een minuut tot anderhalve minuut; er hoeft immers niets te garen. De stukjes Kippeling leg je vervolgens in een zeef zodat ze goed uit kunnen lekken. Ga zo door totdat je alle stukjes gepaneerd en gebakken hebt. Serveer ze in een schaaltje of in een puntzak met wat chilisaus of met vegan Joppie-saus. […]


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *