Pompoen-Pecan Muffins

Dit recept schreef ik enkele maanden voor Vegan Magazine. De combinatie van pompoen, pecan & maple sirup is super lekker. Ook totaal niet moeilijk om te maken. Heb je het recept gemaakt? Laat het mij vooral weten in een berichtje hieronder!

vegan magazine winter 2016

DifficultyIntermediate

Yields6 Servings
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins
Droge ingrediënten
 1 kleine pompoen
 125 g volkoren (spelt)meel
 ½ tl bakpoeder
 ½ tl zout
 ½ tl kaneel
 2 tl koekkruiden
Natte ingrediënten
 60 ml sojamelk
 3 el kokosolie
 75 g ahornsiroop of agavesiroop
 1 tl vanille aroma
Topping
 10 pecannoten
 3 el havermout
 2 el ahornsiroop of agavesiroop
1

Maak eerst pompoenpuree door een kleine pompoen door de helft te snijden en met de platte kant op een bakplaat met bakpapier te leggen. Smeer de pompoen in met olie en bak minimaal 30 minuten op 220 graden Celsius. Schep na het bakken 150 gram aan vruchtvlees uit de pompoen in een maatbeker. Gebruik de rest van het vruchtvlees bijvoorbeeld in een pompoensoep of maak er pompoenhummus van.

2

Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Neem de maatbeker met pompoenpuree en voeg hier de sojamelk, kokosolie, suiker en vanille extract aan toe. Mix met een staafmixer of garde tot een glad mengsel. Voeg de droge ingrediënten toe en meng nogmaals.

3

Zet de oven (nogmaals) aan op 220 graden Celsius. Zet een muffinvorm klaar en leg hier 6 papieren muffin/cupcake vormpjes in. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins 10 minuten.

4

Bak ondertussen de pecannoten en meng ze met havermout en ahornsiroop/agave. Doe de oven open na 10 minuten en verdeel de pecan topping over de muffins. Bak nog 5-10 minuten tot de muffins gaar zijn.

Nutrition Facts

Serving Size 1 muffin

Servings 6

Ingredients

Droge ingrediënten
 1 kleine pompoen
 125 g volkoren (spelt)meel
 ½ tl bakpoeder
 ½ tl zout
 ½ tl kaneel
 2 tl koekkruiden
Natte ingrediënten
 60 ml sojamelk
 3 el kokosolie
 75 g ahornsiroop of agavesiroop
 1 tl vanille aroma
Topping
 10 pecannoten
 3 el havermout
 2 el ahornsiroop of agavesiroop

Directions

1

Maak eerst pompoenpuree door een kleine pompoen door de helft te snijden en met de platte kant op een bakplaat met bakpapier te leggen. Smeer de pompoen in met olie en bak minimaal 30 minuten op 220 graden Celsius. Schep na het bakken 150 gram aan vruchtvlees uit de pompoen in een maatbeker. Gebruik de rest van het vruchtvlees bijvoorbeeld in een pompoensoep of maak er pompoenhummus van.

2

Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Neem de maatbeker met pompoenpuree en voeg hier de sojamelk, kokosolie, suiker en vanille extract aan toe. Mix met een staafmixer of garde tot een glad mengsel. Voeg de droge ingrediënten toe en meng nogmaals.

3

Zet de oven (nogmaals) aan op 220 graden Celsius. Zet een muffinvorm klaar en leg hier 6 papieren muffin/cupcake vormpjes in. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins 10 minuten.

4

Bak ondertussen de pecannoten en meng ze met havermout en ahornsiroop/agave. Doe de oven open na 10 minuten en verdeel de pecan topping over de muffins. Bak nog 5-10 minuten tot de muffins gaar zijn.

Pompoen-Pecan Muffins


No Comments

  • Thes

    16:12, 6 september 2017 Beantwoorden

    Leuk recept, ik ga ze vrijdag maken want de eerste pompoenen zijn alweer in huis gehaald!

    (Ohja en volgens mij staan de natte ingrediënten onder het kopje droog en andersom ook….)


    • Lisa Steltenpool

      11:32, 7 september 2017 Beantwoorden

      Hi Thes,

      Scherp van jou! Ik had inderdaad de ingrediënten niet correct. Nu snel aangepast 😉

      Succes met het maken van de muffins, ze zijn errrgggg lekker!


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *