Overnight Oats met Kersenjam

Heb je in de ochtend weinig tijd om ontbijt klaar te maken, maar wil je de dag wel goed starten? Dan ga je deze overnight oats helemaal geweldig vinden. Je kunt dit gezonde & heerlijke ontbijtje namelijk de avond van tevoren maken en simpelweg in de koelkast zetten om ‘zacht’ te worden.

Overnight oats is eigenlijk havermout geweekt in plantaardige melk die je dus een nacht (overnight) laat weken. Zelf vind ik het lekkerder met sojayoghurt, vooral de AH huismerk variant want die is ongezoet en heeft een zure yoghurt smaak. Om de overnight oats nog lekkerder te maken heb ik een soort jam bedacht die je maakt van gemixt fruit met dadels. In dit recept heb ik diepvries kersen ontdooit en geblend met medjooldadels. Dit geeft de overnight oats een zoete, fruitige smaak, zonder toegevoegde suikers! Je kunt in plaats van kersen ook aardbeien of frambozen gebruiken.

Dan alleen nog een goede kop koffie en je hebt een heerlijke start van de dag!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time8 minsTotal Time18 mins
 300 ml ongezoete sojayoghurt
 5 el havermout
 2 el kokosrasp
 1 tl vanille extract
 3 medjooldadels
 150 g ontpitte kersen (bijv. ontdooide diepvries kersen)
Optioneel
 Gehakte noten zoals walnoten, pecannoten en amandelen

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 300 ml ongezoete sojayoghurt
 5 el havermout
 2 el kokosrasp
 1 tl vanille extract
 3 medjooldadels
 150 g ontpitte kersen (bijv. ontdooide diepvries kersen)
Optioneel
 Gehakte noten zoals walnoten, pecannoten en amandelen

Directions

Overnight Oats met Kersenjam

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *