Wil jij je ook energiek voelen, gezond zijn en lekker eten?
En sta je open voor een (meer) plantaardig eetpatroon?

Perfect!

Lisa Steltenpool 1
Fotografie: Joshua Rood

Begin 2016 heb ik mijn online diëtistenpraktijk opgericht om mijn enthousiasme voor gezond en lekker eten te delen. Veel mensen hebben last van vermoeidheid, welvaartsziekten, overgewicht en/of eetproblemen.. terwijl het ook anders kan! Ik geloof dat iedereen de kwaliteit van zijn leven drastisch kan verbeteren door een betere voeding en leefstijl. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of saai te zijn.

Zelf had ik in mijn jeugd ongezonde eetgewoontes en veel last van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Hierdoor was ik vaak moe, had ik dagelijks veel buikpijn en ging ik de deur niet uit zonder paracetamol. Medicatie en homeopathische middelen hielpen niet en ik zal niet eens beginnen over de voedingsadviezen van de huisarts. Ook mijn keuze om vegetarisch (en later vegan) te eten brachten vragen op. Wat heb ik eigenlijk nodig aan voedingsstoffen? En hoe kan ik met voeding van deze klachten afkomen?

Mijn zoektocht wakkerde een onstilbare honger naar informatie. Ik wilde ALLES over voeding weten! Daarom ben ik de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek begonnen, deed ik veel aan zelfstudie en ontdekte ik een grote interesse in koken. Ondertussen ben ik afgestudeerd als diëtiste, heb ik twee informatieve kookboeken mogen schrijven en is ook mijn levensstijl vele malen gezonder. Zelf eet ik helemaal plantaardig, wat zowel onwijs goed is voor mijn lichaam als voor de dieren en aarde. Door deze positieve verandering in levensstijl ben ik helemaal vrij van PDS-klachten (zonder medicatie!), heb ik veel meer energie en blijf ik moeiteloos slank. Bovenal: ik voel me goed. En dat is de kracht van beter eten.

Love yourself enough to live a healthy lifestyle

Al jaren droomde ik over het starten van een diëtistenpraktijk waarbij ik mijn eigen visie op afvallen, gezond eten en goed leven kan toepassen. Zo werk ik niet met kortstondige diëten, adviseer ik vooral onbewerkte & natuurlijke voeding en vind ik persoonlijke aandacht heel belangrijk. Eén van de leukste dingen van mijn vak is wanneer een cliënt na een consult met een YES-gevoel en veel zelfvertrouwen aan de slag gaat met gezonder eten!

Dat ik blij ben met mijn werk is ondertussen wel duidelijk. Naast mijn werk geniet ik ook veel van reizen, Netflix & koken. Met mijn vriend Joël woon ik in Hilversum. Samen hebben we een wilde tijger in huis. Althans, dat is wat onze kitten Izzy denkt dat ze is ;-).

Fotografie: Joshua Rood
Fotografie: Joshua Rood

Meer lezen over mij? Bekijk ook eens:


Klaar om jouw levensstijl een kickstart te geven?

Bestel mijn boek Kickstart of bekijk mijn pagina Persoonlijk Voedingsadvies.