Spicy Tempeh met Avocado, Gegrilde Paprika & Mango

Spicy Tempeh met Avocado, Gegrilde Paprika & Mango

‘Maar wat doe je dan op brood?’. Nou, meestal pindakaas of hummus .. met veel sambal. (ZOO LEKKER) Eigenlijk best eenzijdig en daarom probeer ik mijn broodbeleg bewust af te wisselen met bijvoorbeeld appelstroop, zelfgemaakte bonenspread, plakjes avocado en vandaag dus tempeh! Als je nog nooit van tempeh hebt gehoord: het is een plak gefermenteerde soja die je gewoon in de supermarkt koopt, naast de vega nuggets en kale tofu. Het heeft van zichzelf weinig smaak en is lekker te maken door het krokant te bakken met bijvoorbeeld ketjap of sojasaus. Tip: zorg dat je de plakken dun snijdt en je het goed doorbakt, want anders krijg je ongetwijfeld buikpijn. Die fout heb ik inderdaad een paar keer gemaakt en zorgde voor een flinke afkeer naar tempeh. Pas toen ik bij DopHert een geweldig lekker broodje voorgeschoteld kreeg mét krokante tempeh durfde ik het aan om tempeh een tweede kans te geven.

In dit recept marineer ik de tempeh in sojasaus van Kikoman (veruit de lekkerste) en bak ik de plakken daarna krokant. Na het bakken voeg ik BBQ saus en sambal toe. Echt ontzettend lekker. Vooral op stokbrood met avocado, gegrilde paprika en mango. (Groenten en fruit bij de lunch, check!).

Benieuwd wat jij ervan vindt! Laat je een reactie hieronder achter?

X

Spicy Tempeh met Avocado, Gegrilde Paprika & Mango
Serves 2
Write a review
Print
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 100 g tempeh
  2. 2 el sojasaus (liefst Kikoman natriumarm)
  3. 1 rode paprika
  4. 2 stukken stokbrood
  5. 1/2 avocado
  6. 1/4 mango
  7. 3 el BBQ saus
  8. 1/2 el sambal
Instructions
  1. Snijd de tempeh in dunne plakken en leg ze op een bord. Doe hier de sojasaus overheen en laat dit marineren.
  2. Snijd de paprika in brede reepjes en bak deze in de koekenpan totdat ze zacht zijn.
  3. Halveer de stukken stokbrood. Verdeel de avocado over de twee broodjes. Snijd de mango in reepjes en leg apart.
  4. Houd de gegrilde paprika apart en bak nu de tempeh in de pan op middelhoog vuur. Bak het goed gaar in ongeveer 3-5 minuten. Voeg eventueel olie toe.
  5. Voeg als de tempeh goed doorbakken is de BBQ saus en sambal toe en meng goed. Verdeel de tempeh over de broodjes en voeg de paprika en mango toe. Serveer direct!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

5 Comments

  • Marjan
    26 mei 2016 12:41

    Hoe dun is dun? Een halve centimeter of nog dunner? Ga dit recept zeker proberen!

    • Lisa Steltenpool
      26 mei 2016 17:35

      Hoi Marjan. Een halve centimeter is perfect!!

  • M
    6 juni 2016 12:28

    Ik eet in het weekend vaak een broodje tempeh, heerlijk! Dit recept is weer een voor mij nieuwe combinatie dus ik ga het zeker maken! Ik moet wel zeggen dat ik Kikkoman sojasaus juist niet lekker vind! Ik gebruik die 1L cannetjes van de toko (Flower brand black soy no.1 en trademark A ketjap manis).

  • Yvonne
    2 juli 2017 18:08

    Die tempeh smaak is behoorlijk wennen. Maar verder super lekker. Ik lust dankzij jou recepten nu zelfs avocado!!!

Leave a Reply