Noedels met Mango en Nori

Noedels met Mango en Nori

Dit gerecht eet ik graag voor lunch, als alternatief voor brood. In dit recept heb ik verse gember en rode peper gebruikt om het gerecht pittig te maken, met mango als zoete tegenhanger. De nori heb ik vaak ‘over’ als ik zelf sushi ga rollen. Deze vellen kun je prima in andere gerechten verwerken! De vellen scheur ik vaak in stukken en doe ik door salades of soepen. De ziltige smaak is een lekkere toevoeging!

Pittige Noedels met Mango en Nori
Yields 1
Print
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 50 g noedels (liefst volkoren of rijstnoedels)
  2. 1/2 rode paprika
  3. 4 cm rode peper
  4. 1 cm gember
  5. 1/2 el kokosolie
  6. 1/4 mango
  7. 1/4 avocado
  8. 2 stengels bosui
  9. 1/2 vel nori
  10. 1 el sojasaus (bijv. de natriumarme sojasaus van Kikkoman)
  11. Optioneel: partjes limoen
Instructions
  1. Kook de noedels volgens de verpakking gaar en giet daarna af.
  2. Snij de paprika in kleine reepjes en de rode peper in fijne ringen. Snij de schil van de gember af en snij vervolgens klein. Verhit de kokosolie in een koekenpan en voeg de paprika, gember en rode peper toe. Bak totdat de paprika zacht is.
  3. Snij de mango en avocado in kleine stukken en de bosui in ringen. Scheur de nori in kleine stukken. Meng dit samen met de noedels, gebakken groenten en de sojasaus in een kom.
  4. Serveer warm, eventueel met partjes limoen.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply