Komkommer Hummus met Dille

Komkommer Hummus met Dille

Deze lichte en frisse dip is lekker met groenten, op brood of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. En nog hartstikke gezond ook! Waarom zou je hummus nog kopen als het zo makkelijk zelf te maken is?

Komkommer Hummus met Dille
Yields 400
Print
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 1 blik gekookte kikkererwten à 400 gram
  2. ½ komkommer
  3. 3 el citroensap
  4. 3 el tahin
  5. 2 teentjes knoflook
  6. 5 takjes verse dille
  7. Zout en peper naar smaak
Instructions
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze in een blender of keukenmachine. Voeg hier de komkommer, citroensap, tahin, uitgeperste knoflook en dille aan toe.
  2. Mix tot een gladde hummus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Notes
  1. Serveer de hummus met gehakte dille en plakjes stokbrood.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • Drumles Den Haag
    12 juli 2016 19:32

    Heerlijk fris! Ik heb alles in huis en ga het meteen maken. Dankje!

    • Lisa Steltenpool
      12 juli 2016 22:02

      Lekker! Wat vind je ervan?

Leave a Reply