Havermout met Kokos & Bessen

Havermout met Kokos & Bessen

De geur van kokos vind ik zo onwijs lekker en ik gebruik het veel in mijn recepten. Het zal je vast niet verbazen dat mijn douchegel en bodylotion naar kokos ruiken. Maar ook in mijn havermout is kokos een terugkomend ingrediënt, soms als kokosrasp en soms als kokosmelk.

In dit recept voor havermout zit naast kokosmelk en -rasp ook (diepvries) bessen, erg lekkere combinatie. In de avond meng ik alle ingrediënten al in een steelpannetje zodat het kan ontdooien en weken. In de ochtend hoef ik het alleen nog te verwarmen en klaar! Zo houd ik alle tijd over om rustig mijn kop koffie te drinken.

Havermout met Kokos & Bessen
Serves 2
Write a review
Print
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 80 g havermout
  2. 500 ml plantaardige melk (bijv. Alpro kokosnootdrink)
  3. 150 g diepvries bessen
  4. 2 el kokosrasp
  5. Optioneel: maple syrup naar smaak
Instructions
  1. Meng de havermout, plantaardige melk, diepvries bessen en kokosrasp in een steelpannetje en laat eventueel een nacht weken.
  2. Verwarm de havermout en laat 5 minuten zachtjes koken.
  3. Verdeel de havermout over twee kommetjes en garneer eventueel met extra kokosrasp, bessen en maple syrup.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

1 Comment

  • Sanne
    7 mei 2016 06:44

    TE LEKKER! Ga ik morgenochtend meteen maken!!

Leave a Reply