Brood met Avocado en Shoarma-Spiced Kikkererwten

Brood met Avocado en Shoarma-Spiced Kikkererwten

De herfst editie van Vegan Magazine is uit! Voor dit blad schrijf ik elk kwartaal twee recepten en een artikel. Deze keer zijn de recepten hartig & zoet, namelijk een heerlijk broodje avocado met shoarma-spiced kikkererwten & vanille-kokos-cheesecake glaasjes. Enjoy!

topshot vegan magazine

Brood met Avocado en Shoarma-Spiced Kikkererwten
Serves 4
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. 250 g gekookte kikkererwten
  2. 1 el olijfolie
  3. 2 el agavesiroop
  4. 1 el shoarmakruiden
  5. 1 rijpe avocado
  6. 2 el citroensap
  7. ¼ rode ui
  8. 4 sneetjes volkorenbrood
  9. Zout en peper naar smaak
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Voeg de kikkererwten in een kom en dep ze droog met een servet of vel keukenpapier. Voeg de olijfolie, agavesiroop en shoarmakruiden toe en meng goed. Neem een bakplaat of bakblik en verspreid hier de kikkererwten op. Bak de kikkererwten 20 minuten en schep halverwege om.
  3. Snij de avocado open en verwijder de pit. Voeg het vruchtvlees in een kommetje en prak fijn. Snipper de rode ui heel fijn en voeg het samen met de citroensap toa aan de kom met avocado. Meng goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Rooster eventueel de sneetjes brood. Verdeel de avocado over het brood en schep hier de gebakken kikkererwten overheen. Serveer direct.
Tip
  1. Houd je van pittig? Voeg dan op het einde cayennepeper of srirachasaus toe aan het broodje.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply