Mexicaanse Roerbak met Guacamole

Op dagen dat ik aan het werk ben houd ik van snel en wil ik niet teveel tijd kwijt zijn aan koken. Eten afhalen of kant-en-klare maaltijden gebeurd bij ons zelden en vrijwel altijd maak ik zelf iets klaar. En hoe leuk koken ook is, het kost gewoon tijd en energie. Waar ik behoefte aan heb is een snelle maaltijd met veel groenten, bouwstenen en smaakmakers. En dat kan prima binnen 15 minuten klaar zijn.

Waar ik altijd op let als ik avondeten klaarmaak is dat er sowieso (veel) groenten en peulvruchten in terug komen. Meestal voeg ik ook granen toe, maar dit krijg ik overdag al vrij makkelijk binnen via o.a. volkorenbrood, knäckebröd, speltwafels en havermout. En om het lekker te maken voeg ik kruiden en vetten toe.

Hierbij een simpel recept wat ik haast geen recept kan noemen. Het is dan ook eerder een maaltijdsuggestie, zo makkelijk. Ik gebruik bij dit recept voorgesneden groenten, bonen uit blik en guacamole van de versafdeling. Wellicht is het ook iets voor jou!

Deze maaltijd is qua hoeveelheid calorieën vrij laag. Meestal bevat een complete avondmaaltijd tussen de 500 en 700 kcal, afhankelijk van je activiteit. Mocht jij meer nodig hebben (of op krijgen!), dan zou je bijvoorbeeld rijst of quinoa kunnen toevoegen. Wil je aankomen? Voeg dan ook extra vetten toe zoals olijfolie. Hierdoor wordt het gerecht snel calorierijker.

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time15 mins
 400 g Mexicaanse roerbakgroente
 200 g cherrytomaten
 1 blik limabonen à 400 g
 1 el Mexicaanse kruidenmix voor bonen
 100150 g guacamole
1

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg (eventueel) olie naar keuze toe. Roerbak de Mexicaanse roerbakmix gedurende 5 minuten.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en laat de limabonen uitlekken. Voeg na 5 minuten de cherrytomaten, limabonen en kruidenmix toe aan de roerbak. Bak nog 5 minuten totdat alles gaar is.

3

Serveer de groenten op een bord samen met de guacamole. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Tip
4

Je kan natuurlijk ook zelf verse groenten snijden en hier rijst of tortilla chips bij serveren. Het is dan alleen niet meer in 15 minuten klaar ;-).

Nutrition Facts

Servings 2


Amount Per Serving
Calories 386
% Daily Value *
Total Fat 14g22%
Saturated Fat 2g4%
Potassium 42mg2%
Total Carbohydrate 49g17%
Dietary Fiber 14g57%
Protein 17g34%

Vitamin A 194%
Vitamin C 32%
Iron 23%
Vitamin B6 35%
Folate 52%
Magnesium 19%
Zinc 15%
Copper 40%

Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 400 g Mexicaanse roerbakgroente
 200 g cherrytomaten
 1 blik limabonen à 400 g
 1 el Mexicaanse kruidenmix voor bonen
 100150 g guacamole

Directions

1

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg (eventueel) olie naar keuze toe. Roerbak de Mexicaanse roerbakmix gedurende 5 minuten.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en laat de limabonen uitlekken. Voeg na 5 minuten de cherrytomaten, limabonen en kruidenmix toe aan de roerbak. Bak nog 5 minuten totdat alles gaar is.

3

Serveer de groenten op een bord samen met de guacamole. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Tip
4

Je kan natuurlijk ook zelf verse groenten snijden en hier rijst of tortilla chips bij serveren. Het is dan alleen niet meer in 15 minuten klaar ;-).

15-Minuten Maaltijd: Mexicaanse Roerbak met Guacamole

Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *