Sticky Spiesjes

Sticky Spiesjes

Voor het winternummer van Vegan Magazine maakte ik dit recept samen met Anneloes (destijds mijn stagiaire). We hadden het speciaal gemaakt met het oog op kerst. Vandaar ook de groen en rode kleuren. Maar je zou dit recept ook prima kunnen serveren bij de nasi, roergebakken groenten of ‘gewoon’ bij de gourmet. Echt heel erg lekker, aanrader om te maken!

Deze editie was voor mij extra leuk, want ik werd gevraagd om een interview te doen (+ foto op de cover!). Heb je het blad niet gelezen? Je kunt het interview hier online lezen via ISSUU.

 

Sticky Spiesjes
Yields 6
Print
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1 pak vegetarische kipstuckjes van DVS
  2. 1 teentje knoflook, fijngesneden
  3. ½ limoen, uitgeperst
  4. 20 g cashewnoten
  5. 150 g cherrytomaten, gehalveerd
  6. ½ komkommer, in blokjes
  7. 30 g barbecuesaus
Instructions
  1. Snij de vegetarische kipstuckjes in kleinere stukken. Bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het sap van de halve limoen en de fijngesneden knoflook. Haal de kip van het vuur en laat dit afkoelen. Rooster vervolgens de noten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Stamp of hak ze fijn. Neem nu een houten prikker, rijg om en om de kipstuckjes, tomaat en komkommer op het stokje. Doe de barbecuesaus op een bord en rol de stokjes hierdoor. Strooi als laatste de gehakte cashewnoten er overheen.
Notes
  1. Serveer het eventueel samen met een frisse groene salade. Ook ideaal voor op de gourmet. Voeg dan wel later de barbecuesaus toe.
Adapted from Jamie Oliver
Adapted from Jamie Oliver
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply