Caribische Pompoen-Kikkererwten Curry

Caribische Pompoen-Kikkererwten Curry

Caribische Pompoen-Kikkererwten Curry
Serves 2
Print
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Ingredients
  1. 500 g pompoen (naar keuze)
  2. 160 g zilvervliesrijst
  3. ½ blik volvette kokosroom
  4. 1 el kokosolie
  5. 1 ui
  6. 1 prei
  7. 1 rode paprika
  8. 1 blik kikkererwten (400 gram)
  9. 2 el rode curry pasta
  10. Gemberpoeder, zout en peper naar smaak
Instructions
  1. Snij de pompoen open, haal de pitten eruit met een lepel en snij in grove blokken. Kook de pompoen in 20 minuten gaar. Kook de rijst in 400 ml water gedurende 8 minuten. Voeg daarna ¼ blik kokosmelk toe en roer goed. Voeg eventueel extra vocht toe en laat nog 6 minuten zachtjes koken.
  2. Snipper de ui, snij de prei in ringen en de paprika in grove blokjes. Verhit kokosolie in een wokpan en bak de ui, prei en paprika 2 minuten. Giet de kikkererwten en pompoen af en voeg die samen met de currypasta en 1/4e blik kokosroom toe. Roer goed en zet het vuur laag.
  3. Verdeel de rijst over twee borden en schep de curry eroverheen.
Notes
  1. De kipstukjes van de Vegetarische Slager smaken in deze curry ook erg lekker! Ideaal als je kookt voor vleeseters.
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

6 Comments

  • Marielle
    20 augustus 2016 17:42

    Lekker recept! Ik ben best een grote eter en haal er toch minimaal 3 of 4 porties uit 😀

    • Lisa Steltenpool
      21 augustus 2016 10:30

      Ja het is inderdaad veel 🙂 Vooral veel groenten 🙂

  • Bert
    2 juni 2017 11:28

    Er staat niet bij hoe groot het blik volvette kokosroom moet zijn, maar dat was niet erg want we konden alleen maar kleine blikken vinden bij de Ekoplaza, en klaarblijkelijk was dat goed want dit was echt zo waanzinnig lekker! De pompoen wordt helemaal zacht en smeuïg en de kikkererwten geven een fijne bite eraan. In plaats van twee eetlepels af te meten hebben we een heel zakje rode curry pasta van de Ekoplaza gebruikt. Lekker pittig! Beste curry ooit!

    • Lisa Steltenpool
      2 juni 2017 12:33

      Hoi Bert,

      Wat super leuk om te lezen!

      Meestal zijn blikken 400 ml (dus het recept bevat 200 ml), maar iets minder kan ook. Fijn dat de curry je zo goed gemaakt heeft 😀

  • Yvonne
    27 juni 2017 19:18

    Ik vind hem ontzettend lekker! Ook ik kon hier 4 porties uithalen, kan het laatste beetje van mijn bord dan alsnog niet op. Gebruik ook spelt op rijst.
    Eeen vraagje: wat voor rode curry gebruik je? Die van mij was zóó pittig!!!

    • Lisa Steltenpool
      27 juni 2017 19:20

      Porties zijn inderdaad erg afhankelijk van hoeveel je op krijgt. Zelf krijg ik ook niet zoveel op.
      Ik gebruikte rode curry pasta van Fair Trade, die is erg lekker. 🙂

Leave a Reply