Eiwitrijke Taco Salade met Guacamole

Deze taco salade is een variatie op de taco salade uit mijn boek Kickstart. Dit kleurrijke recept is extra eiwitrijk: de salade bevat namelijk ruim 25 gram eiwit per portie! Bovendien bevat de salade veel verschillende groenten en is het erg vullend. Je kunt het dus prima eten als complete lunch of avondmaaltijd. Voor de variatie is het ook erg lekker met stukjes mango of verkruimelde stukjes tortilla chips erdoorheen. Benieuwd wat je ervan vindt!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time30 mins
 1 pakje sojagehakt
 200 g gekookte zwarte bonen
 125 g taco sauce hot
 1 tl kerriepoeder
 1 zakje ijsbergsla
 1 paprika
 8 cherrytomaten
 ½ rode ui
 150 g maïskorrels
 1 avocado
 1 teentje knoflook
 23 el citroensap
 Zout en peper naar smaak
1

Neem een koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg het sojagehakt toe en bak enkele minuten. Voeg daarna de zwarte bonen, taco sauce en kerriepoeder toe. Meng alles goed en laat het op laag vuur bakken om ondertussen de groenten te snijden.

2

Verdeel de ijsbergsla over twee borden (of lunch boxjes). Snij de paprika in kleine reepjes, de cherrytomaat in vieren en de rode ui in dunne ringen. Verdeel dit samen met de maïskorrels over de ijsbergsla heen.

3

Snij de avocado open en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en voeg het in een kom. Snij het teentje knoflook fijn en voeg dit met het citroensap toe aan de kom. Prak alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

4

Voeg ten slotte het gebakken sojagehakt en de guacamole toe aan de salades. Klaar!

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 1 pakje sojagehakt
 200 g gekookte zwarte bonen
 125 g taco sauce hot
 1 tl kerriepoeder
 1 zakje ijsbergsla
 1 paprika
 8 cherrytomaten
 ½ rode ui
 150 g maïskorrels
 1 avocado
 1 teentje knoflook
 23 el citroensap
 Zout en peper naar smaak

Directions

1

Neem een koekenpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg het sojagehakt toe en bak enkele minuten. Voeg daarna de zwarte bonen, taco sauce en kerriepoeder toe. Meng alles goed en laat het op laag vuur bakken om ondertussen de groenten te snijden.

2

Verdeel de ijsbergsla over twee borden (of lunch boxjes). Snij de paprika in kleine reepjes, de cherrytomaat in vieren en de rode ui in dunne ringen. Verdeel dit samen met de maïskorrels over de ijsbergsla heen.

3

Snij de avocado open en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en voeg het in een kom. Snij het teentje knoflook fijn en voeg dit met het citroensap toe aan de kom. Prak alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

4

Voeg ten slotte het gebakken sojagehakt en de guacamole toe aan de salades. Klaar!

Eiwitrijke Taco Salade met Guacamole


No Comments

  • Charelle

    07:16, 26 juli 2016 Beantwoorden

    Leuk idee zo’n taco bowl! Ziet er heerlijk uit en mega gezond! (:


    • Lisa Steltenpool

      19:57, 26 juli 2016 Beantwoorden

      Ja leuk hè. Extra lekker met tortilla chips erdoorheen (de spicy variant is zo lekker!)


  • Marielle

    16:29, 20 augustus 2016 Beantwoorden

    Waanzinnig lekker en zo gemaakt.


  • Brenna

    14:54, 18 oktober 2017 Beantwoorden

    Ziet er onwijs lekker uit, en ga t binnenkort zeker maken.


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *