Watermelon Slush

Watermelon Slush

Hoe maak je watermelon slush? Héél simpel: gewoon watermeloen in stukken snijden, blenden en daarna invriezen. Ik kocht een ‘mini’ watermeloen (van alsnog ruim een kilo) en heb de helft van het vruchtvlees in de blender gedaan (500 gram). Als je watermeloen blend wordt het vrijwel helemaal vloeibaar. Dit heb ik in een mason jar gegoten en in de vriezer gezet. Af en toe even schudden en na circa 1-2 uur heb je een heerlijk zoete slush.

watermelon slushEen halve liter watermeloensap bevat 150 kcal, is een bom van vitamine A (4x je dagelijkse behoefte!), bevat 50 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine C en 20 procent van je magnesium behoefte. Kortom: een stuk voedzamer dan frisdrank.

Je kunt voor de variatie ook munt, aardbei of light kokosmelk meeblenden met de watermeloen. Extra zoetmakers zoals agavesiroop of gedroogd fruit zijn niet nodig. Rijpe watermeloen is van zichzelf al erg zoet.

Laat je mij weten wat je ervan vindt? ENJOY!

You May Also Like

Leave a Reply