Limonade van Citroen, Gember & Komkommer

Limonade van Citroen, Gember & Komkommer

Je kunt in vijf minuten helderder nadenken, je beter concentreren, hoofdpijn laten afnemen en je lichaamseigen detox steunen door nu één ding te doen: méér water te drinken. Water is veruit de nummer één nutriënt in onze voeding. Ondanks dat dit algemeen bekend is beseffen we niet half hoe gezond en essentieel water is. Veel mensen leven in een lichte stand van dehydratie. Ze drinken weinig tot geen puur water en als ze iets drinken is het een suikerdrankje. Ze hebben hierdoor dagelijks last van hoofdpijn, vermoeidheid, obstipatie en moeite met concentreren. Komt jou dit bekend voor? Het zijn allemaal symptomen van een simpel vochttekort. Door meer water (of thee) te drinken kan jouw lichaam bovendien beter afvalstoffen afvoeren (detox!), kan zelfs je humeur beter worden en krijgt je stofwisseling een boost. Ter variatie op water heb ik hier een simpel recept voor limonade met citroen, gember en komkommer. Je kunt zelf kiezen of je de agavesiroop toevoegt of dat je het suikervrij houdt.

Limonade van Citroen, Gember en Komkommer
Serves 4
Print
Ingredients
  1. 2 cm gember
  2. 1 citroen
  3. 1/4 komkommer
  4. Agavesiroop naar smaak
Instructions
  1. Snij de gember in dunne plakjes. Snij van de citroen de schil eraf en snij het vruchtvlees in blokken. Snij de komkommer in dunne plakjes of schil met een dunschiller in slierten. Voeg alles in een kan van ongeveer een liter.
  2. Vul de kan met kraanwater of Spa Rood. Laat een uur trekken in de koelkast.
  3. Vul bij met water als de kan leeg is. Voeg elke dag nieuwe groenten en fruit toe en gooi het oude weg (of eet het op).
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply