Lekkerste Hot Chocolate

Lekkerste Hot Chocolate

Dit recept kent drie geheimen. Eén: opgeklopte sojamelk, net zoals bij Starbucks. Twee: een snufje zout, dit haalt echt de smaak naar boven. En drie: amandelpasta, dit maakt de chocolademelk romig en smaakvol.

Lekkerste Hot Chocolate
Yields 1
Print
Ingredients
  1. 200 ml sojamelk
  2. 1 volle el cacao
  3. 2 el poedersuiker
  4. Snufje zout
  5. ½ el amandelpasta
  6. Optioneel: vegan slagroom en cacaopoeder voor garnering
Instructions
  1. Verhit en klop de sojamelk op in een melkopschuimer of in een steelpan met een garde. Meng in een mok eerst de cacao, poedersuiker en zout met elkaar.
  2. Giet de hete opgeklopte sojamelk in de mok en roer goed. Voeg de amandelpasta toe en laat dit oplossen.
Notes
  1. Eventueel kun je nog vegan slagroom toevoegen en garneren met cacaopoeder. Serveer direct!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

2 Comments

  • laure galjart
    31 augustus 2017 14:41

    Hoi Lisa,

    Er zijn heel veel onderzoeken waaruit blijkt dat soja producten niet gezond zijn – dus ook soja melk niet- behalve als de soja bonen gefermenteerd zijn.
    Wat is jouw mening hierover?

    • Lisa Steltenpool
      5 september 2017 12:54

      Hoi Laura,

      Ik ben erg benieuwd naar die onderzoeken, heb je toevallig linkjes?

      Zelf ben ik een voorstander van sojaproducten, omdat ze hoogwaardige eiwitten bevatten en erg praktisch zijn. Daarnaast is de soja die geconsumeerd wordt in Nederland niet GMO en komt vaak gewoon uit Europa. Ook de fyto-oestrogeen is niet iets om bang voor te zijn. Het is niet hetzelfde als oestrogeen.
      Mocht je onderzoeken hebben die het tegendeel bewijzen, stuur vooral door!

Leave a Reply