Chocolade-Espresso Mousse Taart

Chocolade-Espresso Mousse Taart

Chocolade-Espresso Mousse Taart
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
4 min
Total Time
5 hr 30 min
Prep Time
1 hr 30 min
Cook Time
4 min
Total Time
5 hr 30 min
Voor de taartbodem
  1. 3 el gemalen lijnzaad
  2. 3 el water
  3. 300 g bloem
  4. 70 g suiker
  5. ​​3 el cacao
  6. 1/2 tl zout
  7. 150 g (vloeibare) plantaardige margarine
  8. Voor de vulling:​
  9. 200 g pure chocolade
  10. 350 g zijdentofu ​ ​
  11. 100 g koude espresso
  12. 4 el poedersuiker
  13. 4 el cacao
  14. ​50 g nougatine (Dr. Oetker)​
Instructions
  1. Verwarm de oven​ voor​ op 1​80 graden​ Celsius.​
  2. ​Meng het lijnzaad samen met het water in een kopje en meng goed. Laat dit even staan om in te dikken. Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacao en zout. Voeg de margarine en het lijnzaadmengsel hier aan toe en kneed tot een stevig deeg.
  3. ​Neem een ovenschotel of bakvorm met een diameter rond de 22 cm en leg bakpapier op de bodem. Verdeel het deeg over de bodem en bedek de zijkanten tot 5 cm hoog. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Hak de chocolade grof en smelt deze au bain marie. Meng in een blender de gesmolten chocolade met zijdentofu, espresso, poedersuiker en cacao. Zet de espresso-chocoladevulling in de koelkast ​ totdat je het nodig hebt.​
  5. ​Laat de taartbodem na het bakken een half uur afkoelen in de taartvorm. Bedek daarna de bodem met een royale laag nougatine. Schenk de chocolademousse over de bodem met de laag nougatine. Zet de taart 4 uur in de koelkast om goed op te stijven. Garneer hierna eventueel met stukjes vers fruit en extra gesmolten chocolade.
Notes
  1. ​Tip: zijdentofu kun je vinden bij biowinkels en bij de AH XL ​(zoek bij de sushi producten)!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply