Bananenijs met Kokos, Pindakaas & Granola

Bananenijs met Kokos, Pindakaas & Granola

Sinds ik bananenijs heb ontdekt eet ik zelden nog een banaan los. Bananenijs is namelijk véél lekkerder! En heel simpel te maken, het bestaat puur uit bevroren bananen, een scheutje sojamelk en verder gezonde toevoegingen zoals cacao, kaneel, vanille, kokosrasp of gedroogd fruit. SUPER GEZOND. Ik ontbijt er soms zelfs mee.

Heb je nog nooit bananenijs gemaakt? You are missing out big time! Dit is pretty much het beste dessert om zonder schuldgevoel van te genieten (al is schuldig voelen na een ongezond toetje ook niet nodig!). 

In mijn boek De vegarevolutie heb ik een heerlijk recept voor bananenijs met gezouten pecannoten en gesmolten chocolade. *kwijl* In Kickstart kon ik het niet laten om wéér bananenijs terug te laten komen en ontwikkelde ik een gezondere variant met framboos & chocolade-smaak. G O D D E L I J K !

Fotografie: Lize Jansen
Fotografie: Lize Jansen

Dit recept is een eenvoudig basisrecept met als topping pindakaas en granola (beter bekend als krokante muesli)! Laat je mij weten wat je ervan vindt?

Bananenijs met Vanille, Pindakaas & Granola
Serves 2
Write a review
Print
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Ingredients
  1. 3 rijpe bananen
  2. 50 ml sojamelk
  3. 1 tl vanille aroma
  4. 1 el pindakaas
  5. 1 handje granola
Instructions
  1. Pel de bananen en breek ze in vier stukken. Vries de bananen minimaal 4 uur in.
  2. Blend de bananen met de sojamelk en vanille aroma tot er geen stukjes banaan meer zichtbaar zijn. Verdeel het ijs over twee glazen en voeg pindakaas & granola toe.
  3. Eet direct!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

3 Comments

  • Kirsten
    18 april 2016 07:23

    Dat klinkt wel heel erg lekker, en ik hou van banaan dus dat komt mooibuit. Ga het eens proberen 🙂

  • Sanne
    7 mei 2016 06:43

    OH meis wat een heerlijk recept weer en wat ziet je site er toch prachtig uit! Hoop dat ik je snel weer ergens tegenkom! XX!

    • Lisa Steltenpool
      10 mei 2016 15:35

      Dankjewel Sanne! En er komen binnenkort weer nieuwe recepten bij op de website.
      Oh, en kom je ook naar de LoveForLife beurs? Of geef je toevallig ook een kookshow?

Leave a Reply