Avocado-Limoen Bananenijs

Avocado-Limoen Bananenijs

Tadaaaaa, een nieuwe, frisse variatie op bananenijs! Ik ben er gek op. Het is niet voor niks dat ik in mijn beide kookboeken een recept heb met bananenijs. Deze variant bevat limoensap & avocado. Fris, romig en maar 3 ingrediënten!

Je kunt eventueel extra agavesiroop toevoegen om het zoeter te maken. Ook kun je geraspte kokos, gehakte nootjes of blaadjes munt toevoegen voor extra smaak!

Avocado-limoen ijs

Voedingswaarden per portie:
Kcal: 400
Eiwit: 6 gram
Voedingsvezels: 15 gram = 50%
Vitamine C: 80%
Vitamine E: 44%
Magnesium: 37%
Kalium: 46%

De percentages staan voor je dagelijkse behoefte.

Avocado-Limoen Bananenijs
Serves 1
Print
Prep Time
8 min
Cook Time
10 min
Total Time
8 hr 10 min
Prep Time
8 min
Cook Time
10 min
Total Time
8 hr 10 min
Ingredients
  1. 2 rijpe bananen
  2. ½ avocado
  3. 3-4 el limoensap
  4. Optioneel: extra agavesiroop of maplesirup
Instructions
  1. Breek de banaan in kleine stukken en laat het een nacht in de vriezer hard worden.
  2. Voeg de bevroren stukken banaan in een keukenmachine en voeg het vruchtvlees van de avocado en het limoensap toe. Blend tot het helemaal glad is.
  3. Serveer direct!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply