Avocado-Chocolade Mousse

Avocado-Chocolade Mousse

Normaal eet ik geen toetjes, dat is iets wat ik mezelf vrij snel heb afgeleerd toen ik op mijzelf ging wonen. Want waarom zou je? Toetjes zijn hartstikke overbodig, je hebt immers net je avondmaal gegeten. De enige uitzondering is wanneer ik veel zin heb ik chocolade en alle ingrediënten voor dit recept in huis heb. Deze mousse is super voedzaam en vullend. De avocado levert gezonde vetten, vitamine E en vezels. De dadels maken het natuurlijk zoet en zijn ook rijk aan vezels. Dit gecombineerd met een beetje zout, vanille-aroma en eventueel wat bessen heb je echt een geweldig toetje (of tussendoortje). En hoe simpel: je hoeft alles alleen maar te mixen in een keukenmachine!

Avocado-Chocolade Mousse
Yields 2
Print
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 6 medjooldadels (meer of minder naar smaak!)
  2. 1 eetrijpe avocado
  3. 2 el cacao
  4. 1/2 tl vanille aroma
  5. Snufje zout
Instructions
  1. Verwijder bij de medjooldadels de pit en kroontje. Check goed of er geen beestjes in zitten (ja, echt, doe het nou maar). Indien de dadels een beetje hard zijn: leg ze in een kommetje en voeg een beetje water toe zodat ze wat zachter worden.
  2. Halveer de avocado en gooi de pit weg. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en in een keukenmachine (of maatbeker als je het met een staafmixer wilt maken).
  3. Voeg de cacao, dadels, vanille aroma en zout bij de avocado en blend tot een gladde mousse. Voeg eventueel een beetje water, plantaardige melk of kokosmelk toe om het beter te laten mengen.
  4. Verdeel de mousse over twee glaasjes en laat dit kort opstijven/koud worden in de koelkast. Serveer eventueel met verse bessen, kokosrasp of gehakte noten. Enjoy!
Lisa Steltenpool http://www.lisasteltenpool.nl/

You May Also Like

Leave a Reply