Caribische Pompoen-Kikkererwten Curry

Deze eenvoudige curry is erg smaakvol! Voor dit recept gebruikte ik mijn favoriete currypasta, namelijk de Fair Trade Thaise rode currypasta. Die is ook helemaal vegan. En mocht je liever een slanke maaltijd willen dan kan je beter light kokosmelk gebruiken in plaats van de volle kokosmelk. Scheelt veel vet!

DifficultyBeginner

Yields2 Servings
Cook Time45 mins
 500 g pompoen (naar keuze)
 150 g zilvervliesrijst
 ½ blik Fair Trade kokosmelk (of light kokosmelk)
 1 el olie naar keuze
 1 ui
 1 prei
 1 rode paprika
 1 blik kikkererwten à 400 g
 2 el Fair Trade rode currypasta
1

Snij de pompoen open, haal de pitten eruit met een lepel en snij in grove blokken. Kook de pompoen in 20 minuten gaar.

2

Kook de rijst in 400 ml water gedurende 8 minuten. Voeg daarna ¼ blik kokosmelk toe en roer goed. Voeg eventueel extra vocht toe en laat nog 6 minuten zachtjes koken.

3

Snipper de ui, snij de prei in ringen en de paprika in grove blokjes. Verhit kokosolie in een wokpan en bak de ui, prei en paprika 2 minuten.

4

Giet de kikkererwten en pompoen af en voeg die samen met de currypasta en 1/4e blik kokosroom toe. Roer goed en zet het vuur laag.

5

Verdeel de rijst over twee borden en schep de curry eroverheen.

Tip
6

De kipstukjes van de Vegetarische Slager smaken in deze curry ook erg lekker! Ideaal als je kookt voor vleeseters.

Nutrition Facts

Servings 2

Ingredients

 500 g pompoen (naar keuze)
 150 g zilvervliesrijst
 ½ blik Fair Trade kokosmelk (of light kokosmelk)
 1 el olie naar keuze
 1 ui
 1 prei
 1 rode paprika
 1 blik kikkererwten à 400 g
 2 el Fair Trade rode currypasta

Directions

1

Snij de pompoen open, haal de pitten eruit met een lepel en snij in grove blokken. Kook de pompoen in 20 minuten gaar.

2

Kook de rijst in 400 ml water gedurende 8 minuten. Voeg daarna ¼ blik kokosmelk toe en roer goed. Voeg eventueel extra vocht toe en laat nog 6 minuten zachtjes koken.

3

Snipper de ui, snij de prei in ringen en de paprika in grove blokjes. Verhit kokosolie in een wokpan en bak de ui, prei en paprika 2 minuten.

4

Giet de kikkererwten en pompoen af en voeg die samen met de currypasta en 1/4e blik kokosroom toe. Roer goed en zet het vuur laag.

5

Verdeel de rijst over twee borden en schep de curry eroverheen.

Tip
6

De kipstukjes van de Vegetarische Slager smaken in deze curry ook erg lekker! Ideaal als je kookt voor vleeseters.

Caribische Pompoen-Kikkererwten Curry

Post Tags :



No Comments

  • Marielle

    17:42, 20 augustus 2016 Beantwoorden

    Lekker recept! Ik ben best een grote eter en haal er toch minimaal 3 of 4 porties uit 😀


  • Bert

    11:28, 2 juni 2017 Beantwoorden

    Er staat niet bij hoe groot het blik volvette kokosroom moet zijn, maar dat was niet erg want we konden alleen maar kleine blikken vinden bij de Ekoplaza, en klaarblijkelijk was dat goed want dit was echt zo waanzinnig lekker! De pompoen wordt helemaal zacht en smeuïg en de kikkererwten geven een fijne bite eraan. In plaats van twee eetlepels af te meten hebben we een heel zakje rode curry pasta van de Ekoplaza gebruikt. Lekker pittig! Beste curry ooit!


    • Lisa Steltenpool

      12:33, 2 juni 2017 Beantwoorden

      Hoi Bert,

      Wat super leuk om te lezen!

      Meestal zijn blikken 400 ml (dus het recept bevat 200 ml), maar iets minder kan ook. Fijn dat de curry je zo goed gemaakt heeft 😀


  • Yvonne

    19:18, 27 juni 2017 Beantwoorden

    Ik vind hem ontzettend lekker! Ook ik kon hier 4 porties uithalen, kan het laatste beetje van mijn bord dan alsnog niet op. Gebruik ook spelt op rijst.
    Eeen vraagje: wat voor rode curry gebruik je? Die van mij was zóó pittig!!!


    • Lisa Steltenpool

      19:20, 27 juni 2017 Beantwoorden

      Porties zijn inderdaad erg afhankelijk van hoeveel je op krijgt. Zelf krijg ik ook niet zoveel op.
      Ik gebruikte rode curry pasta van Fair Trade, die is erg lekker. 🙂


Leave Comment


Your Name *
Your Email *
Your Website
Comment *